Τσίπρας για Μητσοτάκη: Μίζερος και μονότονος, ζητά ξανά εκλογές

Με σχόλιο μέσω του γραφείου Τύπου του, απάντησε στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, ο πρωθυπουργός.

NewsRoom 09/06/2017 | 19:31

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως την «ώρα που η κυβέρνηση κορυφώνει τη διαπραγματευτική μάχη σε διεθνές επίπεδο, επικεντρώνοντας στον εθνικό στόχο της ρύθμισης τους χρέους και την ώρα που όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης και στο δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για τήρηση των συμφωνηθέντων, ο κ. Μητσοτάκης στο εσωτερικό, επίμονα μίζερος και μονότονος, ζητά για μία ακόμη φορά εκλογές».

«Αρνείται να αντιληφθεί ότι εκτός από το διακαή πόθο του να επιστρέψει στις καρέκλες της εξουσίας, υπάρχει και το εθνικό συμφέρον», προσθέτει ο πρωθυπουργός ενώ συμπληρώνει: «Οι σύμβουλοί του τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Θα μπορούσαν τουλάχιστον σήμερα να του επισημάνουν το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών και να τον αποτρέψουν».

«Σε κάθε περίπτωση να μην ματαιοπονεί, γιατί οι εκλογές θα αργήσουν ακόμη δύο χρόνια και κάτι μήνες.

Στο μεσοδιάστημα ας προσπαθήσει για πιο πειστικό αφήγημα, γιατί δεν μπορεί πια να ανακαλύπτει ύφεση όταν όλοι οι ξένοι οίκοι και τα επίσημα στοιχεία ελληνικών και ξένων ανεξάρτητων αρχών επιβεβαιώνουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», συνεχίζει ο πρωθυπουργός.

«Πυρά» για καταγγελίες Μαρτίνη

Στο σχόλιό του ο πρωθυπουργός δεν άφησε απ’ έξω φυσικά και τα όσα είπε επίσημα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ο υπόδικος και επί χρόνια επικεφαλής του Ερρίκος Ντυνάν περί εμπλοκής «γαλάζιων» υπουργών στο τεράστιο σκάνδαλο του νοσοκομείου.

«Αντί να λέει διαρκώς τα ίδια, μήπως ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει επιτέλους για τις καταγγελίες του κ. Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή για το ρόλο που διαδραμάτισαν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και συνεργάτες του στο σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»; Όπως οι κ. Γεωργιάδης, Βορίδης, Χατζηδάκης, Μηταράκης καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Έχουν περάσει 24 ώρες και συνεχίζει να σωπαίνει ενοχικά», αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.