Newsroom

Newsroom

Τσίπρας για Κυπριακό: Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή συνομοσπονδία

Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας στη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

tsipras5 1

«Στη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο ρόλος της Ελλάδας είναι κρίσιμος και το κύρος της σημαντικό», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα που έλυσε στο πλαίσιο του ΟΗΕ το ονοματολογικό με τη Βόρεια Μακεδονία, ένα διεθνές ζήτημα δεκαετιών, ανοίγοντας δρόμους ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα, η χώρα που πάλεψε για δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα».

«Αναγκαία η επιμονή μας στην επανένωση της Κύπρου ως Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια -όπως ορίζουν οι δεσμευτικές για όλους Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- απαλλαγμένη από εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισημαίνει: «Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία».

Υπενθυμίζεται ότι ξεκινάει σήμερα η Άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη με διμερείς συναντήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον κ. Τατάρ και στις 18:00 (19:00 ώρα Κύπρου) η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στις 20:45 (21:45 ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιηθεί δεξίωση στο ξενοδοχείο Intercontinental για τις αντιπροσωπείες των μερών που συμμετέχουν στη διάσκεψη, κάτω από αυστηρά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο μεταξύ, γύρω στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιηθεί, στο περιθώριο της άτυπης διάσκεψης, συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια.

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας