Τσίπρας για Κικίλια-Θεοχάρη: «Δεν ξέρω αν ο Μητσοτάκης τους έχει ήδη απολύσει»

O Αλέξης Τσίπρας σχολίασε από την Ζάκυνθο την χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, και από την οποία απουσίαζαν ο υπουργός Υγείας και ο Β.Κικίλιας και ο υπουργός Τουρισμού Χ.Θεοχάρης.  

5111816 1

Συγκεκριμένα είπε ότι «χθες ο πρωθυπουργός κάλεσε διυπουργική επιτροπή να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την αναζωπύρωση της επιδημίας εν μέσω τουριστικής περιόδου και από την σύσκεψη των υπουργών του έλειπε ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού και ο υπουργός Υγείας. Και βεβαίως και εκπρόσωπος από την Επιτροπή των επιδημιολόγων».

«Δεν ξέρω αν τους έχει ήδη απολύσει» σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει  ανακοινώσει ανασχηματισμό εδώ και ενάμιση μήνα δεν προχωράει ίσως επειδή από κάποιον εκβιάζεται».

«Σημασία έχει ότι δεν μπορεί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να μην υπάρχει ηγεσία στο υπουργείο Τουρισμού και στο υπουργείο Υγείας, στα δύο πιο κρίσιμα υπουργεία. Σε κάθε περίπτωση, τόσο η δημόσια υγεία όσο και ο τουρισμός, δεν μπορεί να είναι πεδίο ερασιτεχνισμών και προχειρότητας. Και επιτέλους η κυβέρνηση και ο κ.Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην επιρρίπτει τις ευθύνες διαρκώς στους πολίτες. Οι πολίτες στάθηκαν εξαιρετικά υπεύθυνοι σε αυτή την κρίση. Τώρα ήρθε η ώρα να δείξει και η κυβέρνηση υπευθυνότητα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.