Τσίπρας για Ευαγγελισμό: Χτες ήταν ήρωες, σήμερα τους έστειλαν την αστυνομία

Επίθεση στην κυβερνητική επιλογή να στείλει αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν τη συγκέντρωση γιατρών στον Ευαγγελισμό εξαπολύει με ανάρτηση στο facebook ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «χθες ήταν «οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση».

NewsRoom 07/04/2020 | 14:21

Η παρουσία της αστυνομίας στη συγκέντρωση γιατρών δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σε ανάρτησή του παραθέτει video - ντοκουμέντο και στρέφεται προσωπικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οποίο σημειώνει ότι χθες πήγε σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για «τιμήσει τους ήρωες» και σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Χθες ήταν «οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση.

Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να «τιμήσει τους ήρωες».

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό.

Τους ήρωες τους θέλουμε δηλαδή στην πρώτη γραμμή, να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς πολλές φορές τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα. Να δουλεύουν τους θέλουμε. Όχι να διαμαρτύρονται, να ζητάνε προστατευτικά υλικά, διαγνωστικά τεστ, διορισμούς μόνιμων γιατρών και εν τέλει να μας χαλάνε το προφίλ.

Οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έχουν σηκώσει στην πλάτη τους όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης.

Όσο και να προσπαθεί κανείς να τους φιμώσει με αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων που απαγορεύουν δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ή με αστυνομικούς που διαλύουν συγκεντρώσεις τους, η φωνή τους είναι τόσο δυνατή που θα φθάσει σε κάθε σπίτι.

Γιατί αυτές τις μέρες κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, είναι στο πλευρό τους.»