Τσίπρας: Φωνή του ΔΝΤ στην Ελλάδα, η ΝΔ

Η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας και σαφή λαϊκή εντολή, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι οι δανειστές οφείλουν να σεβαστούν τον ελληνικό λαό που κάνει θυσίες επί επτά χρόνια, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, την οποία χαρακτήρισε ως τη φωνή του ΔΝΤ στην Ελλάδα («ΔΝΤ-πολίτευση» την ονόμασε).

580de4c71dc524ff1e8b471e

Σημείωσε επίσης ότι «βήμα- βήμα προχωρούμε στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας», μετά την ανακοίνωση ότι θα επεκταθεί σε περίπου 30.000 μαθητές 151 δημοτικών σχολείων, επτά Δήμων της Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων.

«Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό, που επί επτά χρόνια αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και κάνει πολύ μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης. Πρέπει να υπάρξει ένας σεβασμός από όλους», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε για τη 13η σύνταξη και τα νησιά, που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού, έρχονται σε αντίθεση με τη Συμφωνία, απάντησε: «Όλα όσα πράττουμε είναι μέσα στο πλαίσιο της Συμφωνίας, την οποία εμείς τηρούμε και πρέπει να την τηρήσουν και οι εταίροι μας. Η δεύτερη αξιολόγηση πιστεύω ότι θα κλείσει το συντομότερο δυνατό, αλλά θέλω να επισημάνω ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από ευρωπαϊκές κρίσεις, στο όνομα της Ευρώπης κάνει θυσίες ο ελληνικός λαός και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. Το γεγονός ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, εμείς το γνωρίζουμε και το φωνάζουμε εδώ και καιρό, είναι ευχής έργο που αρχίζουν να το αναγνωρίζουν και οι εταίροι μας και άρα τους καλούμε να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις της ίδιας της Συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό, να προχωρήσουν άμεσα όλα όσα έχουν αποφασιστεί για το βραχυπρόθεσμο κομμάτι του χρέους, αλλά να προχωρήσουν και τα μέτρα που αφορούν το μεσοπρόθεσμο διάστημα».

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αντιδράσεις της ΝΔ στην πολιτική της κυβέρνησης και παρατήρησε: «Δεν είναι παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από την πλευρά των πιο ακραίων εκ των δανειστών μας. Αυτό που είναι παράλογο και πρέπει να το κρίνει ο ελληνικός λαός, είναι που την ίδια κασέτα την ακούμε σε επανάληψη από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση, είναι ΔΝΤ-πολίτευση. Είναι η φωνή του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Είναι η συμμαχία των προθύμων, που για άλλη μια φορά δραστηριοποιείται, μπας και προκαλέσει το ενδιαφέρον των εταίρων μας, αφενός ζητώντας εκλογές και αφετέρου λέγοντας ότι είναι πρόθυμοι -έτσι είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας- να εφαρμόσει αυτά και ακόμα περισσότερα από όσα ζητάνε οι πιο ακραίοι εκ των δανειστών μας. Η κυβέρνηση, επαναλαμβάνω, έχει ορίζοντα τετραετίας και σαφή λαϊκή εντολή να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική συνοχή, αλλά και τη σταθερότητα στη χώρα, την εθνική και κοινωνική συνοχή και αυτό θα κάνει».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…