Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: "Επικίνδυνη η στρατηγική της έντασης"

Για το ταξίδι του στη Γερμανία ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Ηταν ενδιαφέρον ταξίδι.…

tsipras papoulias

Για το ταξίδι του στη Γερμανία ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Ηταν ενδιαφέρον ταξίδι. Φαίνεται ότι υπάρχουν διαπραγματευτικές δυνατότητες που δεν αξιοποιήθηκαν και ελπίζω να αξιοποιηθούν γιατί η γερμανική κοινή γνώμη αρχίζει και μεταστρέφεται. Ευαισθητοποιούνται και για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που βασανίζουν τους Ελληνες και για θέματα όπως η διαφάνεια η φορολογική δικαιοσύνη είναι πολύ ευαίσθητοι. Αλλά και τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, τις εκκρεμότητες της κατοχής. Υπάρχει μια ευαισθησία και νομίζω ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να διευρύνουμε και την ατζέντα της διαπραγμάτευσης».

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη χώρα μας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε επικίνδυνη τη στρατηγική της έντασης, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους γεγονότα δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και ότι όλοι πρέπει να υψώσουν ασπίδα προσταστίας της Δημοκρατίας, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ Τσίπρας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για μια σειρά από διεθνείς επαφές που είχε τόσο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όσο και στη Γερμανία. Στόχος, ειπε, είναι η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος, γιατί η κρίση δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, αλλά μέρος ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού και παγκόσμιου προβλήματος. Γι αυτό, συμπλήρωσε, μπορούμε να βρούμε συμμάχους και να διευρύνουμε την ατζέντα της διαπραγμάτευσης. Ερωτηθείς αν μετά και τη συνάντηση που είχε με τον Β. Σόιμπλε προκύπτουν περιθώρια διεύρυνσης της διαπραγμάτευσης, απάντησε ότι μία κυβέρνηση που θα αμφισβητήσει το μονόδρομο του μνημονίου, έχει πολλά να κερδίσει.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…