Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (video)

Προσφυγή σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης…

papoulias tsipras

Προσφυγή σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, υπάρχει δυσαρμονία στη βούληση του λαϊκού σώματος και στους συσχετισμούς που υπάρχουν στη Βουλή και δεν νομιμοποιείται αυτή η Βουλή να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις ούτε να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο το συντομότερο δυνατό να υπάρξει προσφυγή σε εθνικές εκλογές προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν την έναρξη της συνάντησης ο κ. Τσίπρας είπε: «Διαψεύδονται όσοι έλεγαν ότι έρχονται σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες στη χώρα για μια καλύτερη θέση στην Ευρώπη».

Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε ότι τον ανησυχεί η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών και ο κ. Τσίπρας του απάντησε: «Ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν και άρα πρέπει να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη που να μην τον δημιουργεί».

Αναλυτικά ο διάλογος των δύο ανδρών:

Κάρολος Παπούλιας: «Συγχαρητήρια, να είστε καλά»

Αλέξης Τσίπρας: «Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν μια σημαντική καταγραφή ιστορική θα έλεγα για την αριστερά η σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Έξω είναι μια ωραία ημέρα. Κάποιοι έλεγαν ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες θα έχουμε λιμούς σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4 και δεν συνέβη τίποτα». 

Κάρολος Παπούλιας: «Δεν επιβεβαιώθηκαν».

Αλέξης Τσίπρας: «Ελπίζουμε και οι επόμενες ημέρες να είναι καλές γιατί η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει τις δυνατότητες στη χώρα μας για μια καλύτερη θέση στην Ευρώπη».

Κάρολος Παπούλιας: «Αυτό που με ανησυχεί είναι η έκφραση των ακραίων φαινομένων στην Ευρώπη».

Αλέξης Τσίπρας: «Ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν, ίσως πρέπει να σκεφτούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τον ευρωσκεπτικισμό».

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να θέτει θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κατέδειξε την απώλεια της δεδηλωμένης της κυβέρνησης για τον εξής απλό λόγο: Με δεδομένο ότι οι ευρωεκλογές είχαν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, εάν τα αποτελέσματα αντιστοιχηθούν σε επίπεδο εθνικών εκλογών, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69, όπερ σημαίνει ότι είναι πλέον μειοψηφία.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…