Τσίπρας: Είναι κρίσιμο να μην έχουμε στις 26 του μήνα μια ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη αλαζονική δεξιά

«Κάθε ψήφος προοδευτικού πολίτη που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη», διαμηνύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

EK - Τσιπρας
Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
Το σημερινό πρόγραμμα της περιοδείας:
10:30 – Σύσκεψη με την αντιπεριφερειάρχη και δημάρχους νομού Ρεθύμνου
11:30 – Περιοδεία στην αγορά του Ρεθύμνου και απεύθυνση στους πολίτες
14:00 – Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μιλήσει στις 19:30, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε εκδήλωση για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τις συνθήκες εργασίας στον τουρισμό. Θα μιλήσουν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης, Κατερίνα, Νοτοπούλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Κάθε ψήφος προοδευτικού πολίτη που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη»

«Αυτό που διακυβεύεται την επόμενη μέρα είναι η ζωή μας, με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα από τα Ανώγεια.
«Θα κυβερνηθεί με ένα πρόγραμμα που δίνει βάρος στην ανάγκη να ενισχυθεί το ΕΣΥ, να καταπολεμηθεί η ακρίβεια ή με ένα πρόγραμμα που θα απαξιώσει ακόμα περισσότερο τη δημόσια υγεία και θα συνεχίσει τη λεηλασία του εισοδήματος μέσα από την ενίσχυση των ισχυρών και τη φορολεηλασία των πολλών;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Τόνισε ότι τα κρίσιμα ζητήματα είναι αν «θα συνεχιστεί η αναδιανομή εισοδήματος μέσα απ’ τη φορολεηλασία με τον υψηλό ΦΠΑ, αν θα γίνει η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας με τοις 700.000 πλειστηριασμούς που αναμένονται το επόμενο διάστημα, αν θα ενισχυθεί η δημόσια υγεία και παιδεία υγεία ή τα κολέγια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία».
Σχολίασε ότι ΝΔ λέει ότι δεν έχει βάλει ούτε ένα φόρο, «όμως όταν διπλασιάζεται το κόστος στο καλάθι του νοικοκυριού αλλά ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός δεν είναι ανάγκη να φορολογηθείς, διπλασιάζεται ο φόρος που πληρώνεις. Το ίδιο και με τη βενζίνη. Αυτό έγινε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στη χώρα. 6 δισ. παραπάνω πλήρωσαν οι πολίτες, που πήγαιναν στα καρτέλ της ενέργειας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και στα διυλιστήρια, για να κρατάνε ψηλά τις τιμές». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα πούμε την αλήθεια μας στον λαό και θα τον αφήσουμε να αποφασίσει. Θα αποδεχτούμε φυσικά την ετυμηγορία του όποια κι αν είναι αυτή, αλλά μια δέσμευση σας δίνω σήμερα κάτω από τον Ψηλορείτη: όποια κι αν είναι αυτή η ετυμηγορία θα σταθούμε στα πόδια μας, θα παλέψουμε, θα είμαστε εδώ και θα δώσουμε τον αγώνα για να στηρίξουμε τους αδύναμους, τους μεσαίους και να ξαναφέρουμε αργά ή γρήγορα την προοδευτική παράταξη στο τιμόνι του τόπου».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «εμείς δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των πολιτικών μας αντιπάλων, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας, ό,τι και να γίνει σε αυτή την κάλπη, είμαστε το κόμμα που θα σταθεί στα πόδια του για να ενισχύσει την προοπτική της επανάκαμψης της προοδευτικής παράταξης στην εξουσία. Εμείς θα ξαναγυρίσουμε στη διακυβέρνηση για να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας». Πρόσθεσε για την επικείμενη κάλπη ότι «δεν πετάμε στα σύννεφα, είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς πλήρως, όμως η κάλπη θα είναι άδεια και θα γεμίσει στις 25». Υποστήριξε ότι το κριτήριο της ψήφου τώρα είναι διαφορετικό γιατί είναι εκλογές με ενισχυμένη αναλογική «που σημαίνει πως ή ο ένας θα βγει ή ο άλλος, ή το πρόγραμμα της ΝΔ ή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα βγει» και σημείωσε ότι «είναι κρίσιμο για τη δημοκρατία να μην έχουμε στις 26 του μήνα μια ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη αλαζονική δεξιά που θα έρθει να ισοπεδώσει τα κοινωνικά δικαιώματα δίχως αντίπαλο».
Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι «κάθε ψήφος προοδευτικού πολίτη που θα πάει σε οποιαδήποτε άλλη κάλπη εκτός απ’ αυτή του ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά ευνοεί το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ». «Εμείς έχουμε στόχο να ανατρέψουμε τον συσχετισμό, αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε στόχο την επόμενη μέρα να είμαστε δυνατοί απέναντι στις πολιτικές αυτές που λεηλατούν τα συμφέροντα της κοινωνίας», είπε. Πρόσθεσε ότι σ’ αυτή την πρόταση θα υπάρξουν και ψηφοφόροι της ΝΔ που θα συμφωνήσουν «γιατί ξέρουν ότι είναι σταθερότητα για τον τόπο ένα πολιτικό σύστημα με ισχυρούς πυλώνες και όχι ένα σύστημα που θα είναι ανεξέλεγκτος αυτός που θα κυβερνά».

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…