Τσίπρας: Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε

Αισιόδοξος για μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα που θα είναι η σπίθα της αλλαγής στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο Αλέξης…

tsipras 97

Αισιόδοξος για μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα που θα είναι η σπίθα της αλλαγής στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην μεγάλη συγκέντρωση στην Πάτρα, που ξεπέρασε κατά μιάμιση φορά την προεκλογική συγκέντρωση του Ιουνίου του 2012

“Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο καθαρό πρόσωπο της αριστεράς και στο σκοτεινό πρόσωπο όσων με όπλα το ψέμα και τον εκβιασμό βυσσοδομούν σε βάρος του ελληνικού λαού” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστήριξε πως δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για αυταπάτες, ούτε για κομματικούς εγωισμούς, ούτε για αποχή και ιδιώτευση και κάλεσε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε πατριώτη που νοιάζεται και αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας μας, κάθε αδικημένο του μνημονίου, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα με το ΣΥΡΙΖΑ, να ενώσουν την αγωνία και την ελπίδα τους για το αύριο του τόπου και του λαού, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφερόμενος στη Σύνοδο των Καννών: “Απέναντί μας έχουμε μια δοτή και ετοιμόρροπη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που συγκροτήθηκε στα ανακτοβούλια και στους σκοτεινούς διαδρόμους των Καννών. Εκεί όπου αποδείχτηκε πόσο περιφρονούν την Ελλάδα και το λαό της οι κυρίαρχοι της σημερινής Ευρώπης και τι μέλλον μας ετοιμάζουν. Στις Κάννες διορίστηκαν τοποτηρητές της βαρβαρότητας εκείνοι που παριστάνουν τους σωτήρες μας. Στις Κάννες, με ένα τηλεφώνημα, μια εντολή στα όρθια, ένα νεύμα των επικυρίαρχων, πέταξαν την ασπίδα των υποσχέσεών τους προς τον ελληνικό λαό, και έκαναν οδηγό τους τις οδηγίες του Βερολίνου κατά του ελληνικού λαού”.

Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα της δημοκρατίας το ελληνικό λόμπι της κυρίας Μέρκελ. Δεν μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα της ανεξαρτησίας οι υποτακτικοί του Μπαρόζο. Δεν μπορούν να εκπροσωπούν την υπερηφάνεια των Ελλήνων οι κήρυκες της υποταγής. Δεν μπορούν ούτε να διαπραγματευτούν, ούτε να συζητήσουν ισότιμα, ούτε να διεκδικήσουν το παραμικρό οι υπάλληλοι της αγριότητας” υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως πρέπει “να τελειώνουμε με το πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την Ελλάδα στη σημερινή τραγωδία, να τελειώνουμε με την ενιαία επιχείρηση εξουσίας Σαμαρά-Βενιζέλου” διαβεβαιώνοντας πως με τη μεγάλη, την αδιαμφισβήτητη, τη σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, δε θα μπορέσουν να σταθούν ούτε μέρα παραπάνω.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως την περασμένη Κυριακή έγινε ένα μεγάλο βήμα για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια, την αγριότητα, την κηδεμονία, και τους πολιτικούς εκφραστές τους. “Η Αθήνα, η Αττική, μια σειρά δήμοι και περιφέρειες έδωσαν το ελπιδοφόρο τους μήνυμα. Νέοι άνθρωποι, νέες δυνάμεις, νέα ήθη, εισβάλλουν ορμητικά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ένας νέος χάρτης διαμορφώνεται σε όλη την Ελλάδα. Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Το παλιό καταρρέει” σημείωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι ψηφοφόροι θα αναδείξουν στις θέσεις ευθύνης τους υποψήφιους των προοδευτικών συνδυασμών που πέρασαν στο δεύτερο γύρο, θα καταψηφίσουν τους εκλεχτούς της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά “είτε αυτούς που είχε επιλέξει από την αρχή, είτε αυτούς που έσπευσε χθες να επιλέξει”.

Ακόμη, κάλεσε τους πολίτες της Πάτρας να στηρίξουν τον υποψήφιο του ΚΚΕ, Κώστα Πελετίδη “γιατί τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού” και δήλωσε βέβαιος ότι όλοι οι αριστεροί, οι κομμουνιστές “που γνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες, θα κάνουν αυτή την Κυριακή το χρέος τους και θα δείξουν προς κάθε κατεύθυνση, και προς την κατεύθυνση εκείνων που επιμένουν σε ένα άγονο διχασμό, αλλά και εκείνων που επενδύουν σ’ αυτό το διχασμό, ότι οι πολίτες είναι συχνά σοφότεροι από τις ηγεσίες τους”.

Δημοψήφισμα απελευθέρωσης” χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές και κατηγόρησε Σαμαρά και Βενιζέλο ότι “έσκιζαν τα ρούχα τους” όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως θα είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε για το μνημόνιο, ενώ τις τελευταίες μέρες “έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να πείσουν τους πολίτες ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα” και πρόσθεσε ότι “για εκείνους είναι δημοψήφισμα συνέχειας στην υποταγή”.

Ο κ. Τσίπρας ακόμη τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα “η βασική δύναμη αντίστασης, η ελπίδα, η απαντοχή, όσων θέλουν η χώρα να απαλλαγεί από το σημερινό εφιάλτη, είναι ο φόβος της Ευρώπης των τραπεζιτών, των αγορών, αυτών που ανέχονται τα εγκλήματα εν ονόματι του κέρδους, και των εγχώριων αντιπροσώπων τους”. 

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…