Τσίπρας- Διπλωματικό Βατερλό στο ΝΑΤΟ

Σφοδρή κριτική προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ασκεί «ΙΧ εξωτερική πολιτική» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά τις εξελίξεις στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου ο Τούρκος πρόεδρος κατόρθωσε και πήρε όλα όσα ζήτησε και την πλήρη στήριξη των δυτικών δυνάμεων.

τσιπρασ 1024x457 1

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο OPEN,  έκανε λόγο  για δεινή διπλωματική ήττα της κυβέρνησης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς χαρακτήρισε «βατερλό για τις ελληνικές θέσεις» τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής , ενώ όπως είπε, δεν πρέπει να μας ανησυχεί μόνο η πώληση των F16 στην Τουρκία, αλλά «η συνολική στήριξη». «Ήταν ένα σημείο καμπής των σχέσεων της Δύσης με την Τουρκία, ήταν ένα διπλωματικό βατερλό για τις ελληνικές θέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η ανησυχία μας εδράζεται σε πολύ σοβαρά δεδομένα. Ιστορική καμπή μετά το 2016 και το πραξικόπημα της Τουρκίας, η απόλυτη στήριξη της Δύσης στην Τουρκία παρά το γεγονός ότι εδώ καιρό εκφράζει μία ακραία αναθεωρητική ρητορική, αμφισβητώντας την κυριαρχία των ελληνικών νησιών».

«Είχαμε δεινή διπλωματική ήττα χτες. Αν είχαμε το “Τουρκοαιγαίο” επί πρωθυπουργίας μου, θα γυρνούσα με τα πόδια από τη Μαδρίτη» ανέφερε και τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει από «Βατερλό σε Βατερλό, από ήττα σε ήττα».

 

Ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάντεν ότι όχι μόνο θα εκσυγχρονιστούν τα F16 της Τουρκίας αλλά και ότι η θέση του είναι πως πρέπει της πουλήσουν νέα, μια άποψη που έχει από τον περασμένο Δεκέμβρη, όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη βάση αυτής της δήλωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πριν φύγει για την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά ήταν «ψέματα». 

«Άρα ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ή έμαθε έστω στη συνάντηση του με τον κ. Μπάιντεν τη θέση την αμερικανική για στήριξη εκσυγχρονισμό και πώληση νέων αμερικανικών αεροσκαφών στην Τουρκία και είπε ψέματα ή ακόμα χειρότερα ο κ. Μπάιντεν δεν είπε την αλήθεια στον κ. Μητσοτάκης και άρα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν είναι και στην καλύτερη φάση που έχουν βρεθεί ποτέ», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…