Τσίπρας: "Το δικό μας σχέδιο προϋποθέτει τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας"

Για “απόλυτο αδιέξοδο της κυβερνητικής αυταπάτης” έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τονίζοντας ότι “η…

Για “απόλυτο αδιέξοδο της κυβερνητικής αυταπάτης” έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τονίζοντας ότι “η κυβέρνηση Σαμαρά αφήνει πίσω της μια χώρα σε κατάσταση χρεωκοπίας”.

Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους ανεξάρτητους βουλευτές να τοποθετηθούν λέγοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να τροφοδοτεί σενάρια κρατώντας αμφίσημη στάση»

Κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ο κ. Σαμαράς όταν προσποιούνταν τον αντιμνημονιακό, ζήταγε διατήρηση της δανειακής σύμβασης και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Εσχάτως και μέχρι προχθές, ουσιαστικά διατείνονταν για το ανάποδο από αυτό που έλεγε παλιά: Ζήταγε έξοδο από τη δανειακή σύμβαση αλλά διατήρηση του μνημονίου. Ο κ. Σαμαράς δηλαδή πήγε από το «όχι στο μνημόνιο – ναι στη δανειακή σύμβαση» που έλεγε το 2011, στο «ναι στο μνημόνιο, όχι στη δανειακή σύμβαση» το 2014” ενώ πρόσθεσε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή είναι η κατάργηση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

“Καμία ουσιαστική και οριστική διέξοδος στο πρόβλημα της χώρας δε θα υπάρξει, αν δεν διεκδικηθεί και δεν επιτευχθεί δίκαιη και κοινωνικά βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεφούσκωσαν τα επικοινωνιακά σχέδια της κυβέρνησης. Τόσο γρήγορα και τόσο άδοξα. Για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα του χρέους, πρέπει η Ελλάδα να διαπραγματευτεί” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Το δικό μας σχέδιο δεν είναι φούσκα επικοινωνιακή. Πυροτέχνημα που σβήνει μετά από λίγες στιγμές έκλαμψης. Το δικό μας σχέδιο προϋποθέτει τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας. Την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου. Περιλαμβάνει ένα κοστολογημένο και λεπτομερώς επεξεργασμένο πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως το παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη” σημείωσε μεταξύ άλλων.

“Εμείς δεν κρύβουμε το κρίσιμο ζήτημα του χρέους κάτω από το χαλί” είπε ακόμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι αγορές παίζουν στην Ελλάδα το δικό τους παιχνίδι και δεν θα ηρεμήσουν εάν δεν ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, εάν δεν γίνει βιώσιμο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που επεσήμανε πως «οι αγορές θα είναι εναντίον της Ελλάδας για πολλά χρόνια».

Δεσμεύτηκε επίσης ότι όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, τόσο περισσότερο θα επιμείνει στην ανάγκη μιας ευρύτατης πολιτικής, κοινωνικής και εθνικής συνεννόησης σημειώνοντας ότι αναφέρεται στο “μνημονιακό μπλοκ”. Κατά την ομιλία του χαρακτήρισε επίσης “απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου” τις τουρκικές εξαγγελίες για την ΑΟΖ, ενώ ζήτησε αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής.

Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Σε ψυχιατρική κλινική ο 36χρονος που μαχαίρωσε τη σύντροφό του

Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Σε ψυχιατρική κλινική ο 36χρονος που μαχαίρωσε τη σύντροφό του

Η απολογία του σύμφωνα με το συνήγορο του, ήταν «μια παραληρηματική απολογία» κατά την οποία…

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Καταπέλτης ο εισαγγελέας - Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη…