Τσίπρας: Δεν θα ξαναγυρίσετε τη χώρα στη μιζέρια, πείτε το και στους φίλους σας τους Φρουζήδες

Στηλιτεύοντας τη «δίψα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επιστροφή στην εξουσία με κάθε τρόπο, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ πως επιδιώκει να βγάλει ψεύτη τον Γιούνκερ, τον Μοσκοβισί και την ίδια την πραγματικότητα για την κατάσταση στην οικονομία. «Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτλισμού σας» σχολίασε και επικαλέστηκε τις αποκαλύψεις του Documento για τα προεκλογικά dinner με golden boys, με τη μέριμνα και την προεργασία του Κώστα Φρουζή.

5b3df1481dc524582b8b45c6 1

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας την προ ημερησίας συζήτηση στη Ολομέλεια για την οικονομία, αποκάλεσε «δώρο» το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή της εν λόγω διαδικασίας. Συνέκρινε το σημείο που βρίσκονταν οι κοινωνικοί δείκτες όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέλαβε την εξουσία και το πού βρίσκονται σήμερα, φέρνοντας ως παράδειγμα το ντροπιαστικό ρεκόρ της ανεργίας στο 28%, με το 1/3 των πολιτών και τα 2/3 των νέων να είναι άνεργοι το 2014. 

«Την ίδια στιγμή, είχατε το θράσος να προαναγγέλετε, τάχα, το τέλος των μνημονίων» υπενθύμισε και συνέχισε λέγοντας: «Και κραδαίνατε ως κατόρθωμα τη δοκιμαστική και απολύτως προστατευμένη έξοδο στις αγορές, το Μάιο του 2014. Για πείτε μας όμως, τι απέγινε η επόμενη απόπειρά σας να βγείτε στις αγορές; Καταστροφή…». Θύμισε δε πως όταν η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου συνειδητοποίησε πως βρίσκεται στο κατώφλι της εκλογικής ήττας, έκανε τα πάντα για να ναρκοθετήσει τις προοπτικές της χώρας και της επόμενης κυβέρνησης. 

Όσον αφορά το πεδίο της οικονομίας, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η οριστική ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος είναι γεγονός και πως η Ελλάδα δεν έχει πλέον ανάγκη το δανεισμό από τον επίσημο τομέα, αλλά μπορεί αυτοδύναμα να επιστρέψει στην κανονικότητα του δανεισμού από τις αγορές. Αναφέρθηκε στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία το επαναφέρει σε τροχιά βιωσιμότητας. «Και το πλέον σημαντικό είναι ότι διαμορφώνει ένα καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία για την επόμενη δεκαπενταετία» υποστήριξε, σχολιάζοντας δηκτικά: «Εκτός αν μετά τον Μοσχοβισί και τους ευρωπαίους αξιωματούχους είναι και οι αγορές κομμάτι αυτής της διεθνούς συνωμοσίας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ». 

«Και ξέρετε, όποιος δεν διαθέτει πολιτικό σθένος, συνήθως αντικαθιστά την απώλεια με πολιτικό θράσος» διαπίστωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε την κατα μέτωπο επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το αποδείξατε με την πρόσφατη επίθεση σας στον επίτροπο Μοσκοβισί. Θυμώσατε διότι αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα. Θυμώσατε γιατί είπε ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι λόγια του αέρα, χοντροειδές ψέμα και μαύρη προπαγάνδα. Θυμώσατε γιατί τα όσα είπε, κατεδάφισαν το πολιτικό σας αφήγημα που στήσατε εδώ και μια τριετία. Και τι κάνατε; Τον βγάλατε ψεύτη. Αφού είναι ψεύτης ο Τσίπρας, ψεύτης είναι και ο Μοσχοβισί. Και αφού είναι ψεύτης ο Μοσκοβισί, είναι ψεύτες και όλοι όσοι αμέσως μετά το Eurogroup είπαν ακόμα πιο καθαρά όσα είπε προχθές εδώ ο Επίτροπος. Και αφού είναι ψεύτης ο Μοσκοβισί, είναι ψεύτης και ο Γιούνκερ, που σε αυτή εδώ την αίθουσα μίλησε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Μόνο που σε αυτόν από ευγένεια και τακτ, δεν επιτεθήκατε. Ψεύτες λοιπόν όλοι. Ψεύτρα και η πραγματικότητα όταν δε σας αρέσει. Ψεύτες και οι ευρωπαίοι ηγέτες που στη Σύνοδο Κορυφής μας έδιναν συγχαρητήρια, ψεύτες τα στελέχη του ESM, ψεύτες οι επικεφαλής των οίκων αξιολόγησης, ψεύτρες οι αγορές, ψεύτες όλοι», ήταν οι βολές κατά ριπάς του κ. Τσίπρα, προτρέποντας τον κ. Μητσοτάκη να μην προσπαθεί να πείσει πως… ο ήλιος ανατέλλει από τη Δύση.

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε στο Βερολίνο προκειμένου να ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι θα εφαρμοστούν οι περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο. «Πήγατε μέχρι το Βερολίνο να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο. Ντροπή σας κ. Μητσοτάκη» είπε και ρώτησε ευθέως τον κ. Μητστάκη: «Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το ανήθικο πολιτικό σαμποτάζ, δεν πλήττει την κυβέρνηση αλλά την ίδια τη χώρα;». Μάλιστα, υποστήριξε ότι τις ίδιες πρακτικές ακολούθησε ο αρχηγός της ΝΔ και για το προσφυγικό. «Βγήκατε και κατηγορήσατε εμένα και την καγκελάριο Μέρκελ ότι κάνουμε παζάρια. Ότι δήθεν ανταλλάξαμε τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά, με τη δημιουργία νέων hotspots» κατηγόρησε και συμπέρανε: «Πραγματικά, δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας».

«Μεταφέρετέ το και στους… Φρουζήδες»

Ο κ. Τσίπρας, αφού κατηγόρησε για ακροδεξιά στροφή τη ΝΔ έχοντας πρώτα επαινέσει τη θετική -για τη χώρα- συνεισφορά του Β. Μεϊμαράκη όταν εκείνος διετέλεσε πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε εμμέσως στις πρόσφατες αποκαλύψεις του Documento για όσα συνδέουν τον κ. Μητσοτάκη με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, Κ. Φρουζή. 

«Η χώρα αυτή κε Μητσοτάκη, δεν είναι το τσιφλίκι ούτε του κ. Φρουζή, ούτε του κου Χριστοφοράκου, ούτε κανενός επιχειρηματικού παράγοντα που παριστάνει τον αντιστασιακό στα μπουζούκια δίπλα στα μπουκάλια με τις σαμπάνιες, νομίζοντας ότι το πορτοφόλι και ο τραπεζικός του λογαριασμός αρκούν για να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις» είπε συμπυκνώνοντας όλο το πλαίσιο των πολύκροτων υποθέσεων διαπλοκής που απασχολούν την κοινή γνώμη, αποσαφηνίζοντας ταυτόχρονα:  «Αυτή η Ελλάδα τελείωσε κύριε Μητσοτάκη και τον επίλογο της τον έχει ήδη γράψει ο ελληνικός λαός που είναι ο μόνος και ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτό τον τόπο».

«Πάρτε το απόφαση κ. Μητσοτάκη. Και σας παρακαλώ, μεταφέρετέ το και στους φίλους σας τους Φρουζήδες και τους άλλους επιφανείς επιχειρηματικούς παράγοντες που νομίζουν ότι η χώρα τους ανήκει. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω. Η Ελλάδα στάθηκε στα πόδια της και φεύγει προς τα εμπρός. Δε θα καταφέρετε να ξαναγυρίσετε τους Έλληνες στη μιζέρια και στην αναξιοπρέπεια. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας» κατέληξε. 

Δείτε live τη συζήτηση

>

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

γεφυρα κατεδαφιση

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

Η ΕΛΑΣ αναζητά πληροφορίες σχετικά το τροχαίο με το βυτιοφόρο που ανετράπη και πήρε φωτιά…

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Screenshot 2024 06 16 230533

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε νοσηλευτεί για δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και…

Γεραπετρίτης προς Μοχάμεντ Μουσταφά: Άμεση ανάγκη για επίτευξη εκεχειρίας και απελευθέρωση ομήρων

Screenshot 2024 06 16 202629

Γεραπετρίτης προς Μοχάμεντ Μουσταφά: Άμεση ανάγκη για επίτευξη εκεχειρίας και απελευθέρωση ομήρων

Την ανάγκη για άμεση εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός…

Euro 2024: Τα μέτρα της αστυνομίας πήγαν περίπατο – Πολύ ξύλο πριν το Αγγλία-Σερβία (video)

GQNDqpiWoAEbtmJ

Euro 2024: Τα μέτρα της αστυνομίας πήγαν περίπατο – Πολύ ξύλο πριν το Αγγλία-Σερβία (video)

Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας, οι χούλιγκανς των δύο χωρών δημιούργησαν χάος στο Γκεζελκίρχεν, με…