Τσίπρας: "Δεν θα εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα μνημονιακή συμφωνία"

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο νέας μνημονιακής συμφωνίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. «Όποια…

syriza 79

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο νέας μνημονιακής συμφωνίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

«Όποια προσπάθεια και αν γίνει εκ μέρους της τρόικας και άλλων κέντρων να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία, αυτή θα πέσει στο κενό» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζουν τέλος στις συζητήσεις περί συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμάται ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για τα αποτελέσματα της περιοδείας του σε Φλωρεντία και σε Μαδρίτη, υπογραμμίζοντας τα αποτελέσματα που ως τώρα έχουν καταφέρει οι Podemos, γνωστοποίησε ότι την 1η Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Κύπρο.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε συζήτηση για τις επικείμενες επισκέψεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου (Γ. Σταθάκης, Γ. Μηλιός) σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο, με τον κ. Μηλιό, μέλος της Π.Γ. και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής, να θυμίζει ότι έχουν προσκληθεί σε δεκάδες τέτοιες συναντήσεις από το 2012 και μετά.

Η Π.Γ. συμφώνησε με την αρχή της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με ανθρώπους των αγορών, τραπεζών κ.ο.κ., ενώ τα δύο μέλη του οικονομικού επιτελείου ανέλαβαν να ενημερώσουν για τα αποτελέσματα των επαφών τους αμέσως μετά.

Άλλα μέλη της Π.Γ. σημείωναν ότι πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί με το τι λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως σε τέτοιου είδους συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τέλος, χαιρετίστηκε η προσπάθεια συνδικάτων και εργαζομένων για τη γενική απεργία της 27ης Νοεμβρίου, λίγο πριν τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…