Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Καμιά αναμέτρηση δεν κρίνεται πριν την κρίνει ο λαός

Μήνυμα μάχης μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την ανατροπή των συσχετισμών ώστε να υπάρξει νικηφόρο αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη κατά την τελευταία του προεκλογική ομιλία.

τσιπρας θεσσαλονίκη

«Τούτη την ώρα δίνουμε την πιο ωραία μάχη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία του προεκλογική ομιλία απ’ το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και απηύθυνε κάλεσμα για ανατροπή των συσχετισμών στις εκλογές της Κυριακής. «Να δώσουμε τον αγώνα των ιδεών, της δημοκρατίας, της κοινωνικής αξιοπρέπειας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που κατά την ομιλία του τόνισε τις διαφορές ανάμεσα στα δύο προγράμματα διακυβέρνησης, αυτό δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό της Ν.Δ.

Όπως υπογράμμισε: «Στο δίλημμα ανθρωπιά ή βαρβαρότητα εμείς έχουμε αποφασίσει ότι είμαστε με την ανθρωπιά και αυτή είναι η θεμελιώδης διαφορά μας». Και συνέχισε κάνοντας αναφορά στο σύνθημα της νεολαίας στις διαδηλώσεις των προηγούμενων μηνών με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Πρόκειται για το σύνθημα: «αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές εμείς μιλάμε για ζωές». «Αυτή είναι η θεμελιώδης διαφορά μας», εξήγησε ο Αλ. Τσίπρας που τόνισε ότι «ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή κοινωνία».

Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Το δικό μας όραμα είναι το όραμα μιας χώρας και μιας κοινωνίας ανθρωπιάς, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Μιας χώρας και μιας κοινωνίας στην οποία όλοι οι άνθρωποι και όλες οι ζωές θα μετρούν το ίδιο. Μιας χώρας και μιας οικονομίας όπου ο παραγόμενος πλούτος θα αυξάνεται και θα μοιράζεται δίκαια και ισότιμα μεταξύ των πολιτών.

Μιας χώρας που δεν θα έχει παιδιά και αποπαίδια στις ευκαιρίες της μόρφωσης, της υγείας, της εργασίας, της προόδου. Με ίσες ευκαιρίες για όλους. Μιας χώρας όπου οι πολίτες της δεν θα φεύγουν σαν τα σκυλιά στις καρότσες αγροτικών επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα.

Μιας χώρας που κανόνας της θα είναι η ανθρωπιά και η στήριξη του κράτους για όλους τους ανθρώπους της, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δυνατότητας. Μιας χώρας που δεν θα τρώει τα καλύτερα παιδιά της, δεν θα στέλνει την αστυνομία να καταστέλλει τα όνειρά τους, δεν θα αντιμετωπίζει σαν εσωτερικό εχθρό όποιον αντιστέκεται.

Μιας χώρας που δεν θα εμπορεύεται την ιστορία και τον πολιτισμό της. Δεν θα αντιμετωπίζει την τέχνη ως εχθρό και τους ανθρώπους της ως ανεπάγγελτους και ταραξίες. Μιας χώρας με ισχυρούς θεσμούς, εμπεδωμένη δημοκρατία, ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Με εργαζόμενους και εργαζόμενες που θα ζουν, θα εργάζονται και θα αμείβονται σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας. Όπου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δε θα είναι υποζύγια των φόρων για να πλουτίζουν τα καρτέλ.

Όπου ένα νέο ζευγάρι θα μπορεί να αποκτήσει παιδιά όποτε το επιθυμεί, γιατί θα έχει στήριξη από τη Πολιτεία, προσιτή οικονομικά στέγη, αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσιο παιδικό σταθμό για τα παιδιά του.

Όπου ένας νέος αγρότης θα μπορεί να μείνει στην ύπαιθρο, με εφόδια και στήριξη για να έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Όπου ένας άνθρωπος με αναπηρία θα ζει, θα εργάζεται, θα ψυχαγωγείται και θα διασκεδάζει όπως κάθε άλλος. Μιας χώρας που η αλήθεια δεν θα είναι υπό διωγμό και η διαφορετικότητα θα θεωρείται πλούτος και όχι μειονέκτημα.

Μιας χώρας που οι ορίζοντες του καθενός και της καθεμιάς δεν θα καθορίζονται κατά τη γέννηση του.
Αυτό είναι το σχέδιο και όραμα το δικό μας. Για μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…