Newsroom

Newsroom

Τσίπρας από το Περιστέρι: «Η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει»

Την πεποίθηση του ότι "η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει" εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στο άνοιγμα της ομιλίας που εκφωνεί αυτήν την ώρα σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στο Περιστέρι, την οποία χαρακτήρισε την "πιο αληθινή, πιο αδιάψευστη σφυγμομέτρηση".  

5643932

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι πρώτος και με διαφορά όποτε και αν γίνουν εκλογές έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την κατάμεστη από κόσμο πλατεία Περιστερίου. «Η μεγάλη, καθοριστική, ζωτικής σημασίας μάχη, είναι η μάχη κατά του καθεστώτος που οικοδομεί η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν τολμά να πάει τελικά σε εκλογές γιατί καταρρέει. Όπως είπε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτός είναι “ο λόγος για τον οποίο δεν τολμά να προκηρύξει εκλογές ο κος Μητσοτάκης” και “για τον οποίο δε θα αντέξει για πολύ”. “Γιατί βλέπω στα πρόσωπά σας τη σιγουριά. Βλέπω στα πρόσωπά σας το αύριο. Γιατί είμαστε πολλοί και θα γίνουμε περισσότεροι. Γιατί η πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει. Γιατί όποτε και να στηθούν οι κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτος και με διαφορά”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην “υπόσχεση” που έδωσε το βράδυ των εκλογών του 2019, “όταν έκλεινε ένας κύκλος μιας συγκλονιστικής πορείας” με “ένα διόλου ευκαταφρόνητο σχεδόν 32% στην κάλπη”, ότι θα αντιστοιχηθεί “ο εκλογικός με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ”, προκειμένου να φτιαχτεί “ένα μεγάλο, μαζικό και λαϊκό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς”.

 

“Και να που σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι κάναμε την υπόσχεσή μας πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά το 3ο Συνέδριό του και την εκλογική διαδικασία της 15ης του Μάη, δεν είναι απλά άλλο ένα κόμμα. Έστω μεγαλύτερο. Είναι ένα άλλο κόμμα”, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, καλωσορίζοντας τα 110.000 “νέα μέλη του κόμματος”.

“Από εδώ και εμπρός”, όμως τόνισε, “δεν έχουμε παλαιά και νέα μέλη, έχουμε μόνο μέλη – συνιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,  με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις απ’ όποια πολιτική διαδρομή κι αν προέρχεται ο καθένας”.

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε έγκλημα και ακραίο κυνισμό την εξαπάτηση των συνταξιούχων με τα αναδρομικά. «Δεν μας ενδιαφέρει η φθορά του Μητσοτάκη, αλλά η φθορά της κοινωνίας που καταρρέει. Οι εκλογές έγιναν εθνικά ανεύθυνη επιλογή όταν κατάλαβε ο Μητσοτάκης ότι δεν τον βολεύει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπιτώνονται οικογένειες και νέοι για χάρη του Airbnb» και τόνισε ότι είναι «κοινωνική ανάγκη η νίκη μας για να φύγει η κυβέρνηση συνεργασίας του Μητσοτάκη με τα συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστάθηκε στην Uber γιατί εμάς δεν μας κρατάει κανείς, δουλεύουμε μόνο για το λαό».

Μάχη κατά του καθεστώτος Μητσοτάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η «μεγάλη, καθοριστική, ζωτικής σημασίας μάχη, είναι η μάχη κατά του καθεστώτος που οικοδομεί η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη». Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τελευταίο δείγμα της αναξιοπιστίας και της επικίνδυνης επιπολαιότητάς του πρωθυπουργού «οι παλινωδίες του με τις πρόωρες εκλογές. Ο ίδιος άνοιξε το θέμα. Ο ίδιος ανακοίνωνε κάθε τόσο υποψηφιότητες του κόμματός του. Ο ίδιος επέτρεπε διαρροές με ημερομηνίες και εκλογικές στρατηγικές. Και ύστερα ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι εθνικά υπεύθυνη επιλογή.

Ήταν εθνικά υπεύθυνη όταν νόμιζε ότι τον βόλευε. Έγινε εθνικά ανεύθυνη όταν κατάλαβε ότι δεν τον βολεύει. Η αλήθεια είναι όμως μία. Και την καταλαβαίνουμε όλοι. Η αλήθεια είναι ότι δεν τολμά να πάει σε εκλογές γιατί καταρρέει».

«Θα ξεριζώσουμε τα κλεφτόδεντρα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρήκε χρήματα για το πάρτι αισχροκέρδειας και απευθείας αναθέσων 7 δισ. ευρώ αλλά δεν βρήκε για να:

  • Μειωθεί ο ΕΦΚ στη βενζίνη
  • Μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα βασικής κατανάλωσης
  • Γίνει μη επιστρεπτέα η προκαταβολή, χιλιάδες επαγγελματίες αναγκάζονται να επιστρέψουν
  • Για να πάρουν πίσω τα αναδρομικά τους οι συνταξιούχοι που τους εξαπάτησαν

«Τα κλεφτόδεντρα θα τα ξεριζώσουμε. Δεν είναι υπερβολή. Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη στιγμή για τον τόπο. Μια κυβέρνηση συνεργασίας με τα μεγάλα συμφέροντα. Μια κυβέρνηση που παρά το γεγονός ότι δεν έχει ούτε μνημόνια ούτε δημοσιονομικούς περιορισμούς, έχει πολλαπλασιάσει τις συνέπειες της κρίσης για τη μεγάλη πλειοψηφία αλλά και τα κέρδη για τη μικρή μειοψηφία. Δέκα μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τρία μεγάλα funds. Και βέβαια για τα εκατοντάδες γαλάζια golden boys που έχουν αλώσει το δημόσιο. Γι’ αυτούς και τα συμφέροντά τους ενδιαφέρεται μόνο η κυβέρνηση. Και κυβερνά με το ψέμα και με τη προπαγάνδα της ενημέρωσης 108. Γιατί αυτή είναι η θέση της χώρας στον κόσμο στην ελευθεροτυπία. Τελευταία στην Ευρώπη. Για αυτό και λέμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη αυτή η κυβέρνηση να φύγει».

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

βεγγαλικα πάρνηθα

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

Νέες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από την Πάρνηθα, οι οποίες δείχνουν ασυνείδητους να συνεχίζουν απτόητοι…