Newsroom

Newsroom

Τσίπρας από Κρήτη: Ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει

Ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον λαό «να συνεχιστεί η πρώτη ευκαιρία» καθώς δεν «είχαμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο». Μιλώντας στον  Άγιο Νικόλαο Κρήτης, σημείωσε ότι «ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει, γιατί ήταν η υπόσχεση που δώσαμε και την τηρήσαμε μέχρι τέλους».

tsipras skai 2

Ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον λαό «να συνεχιστεί η πρώτη ευκαιρία» καθώς δεν «είχαμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο». Μιλώντας στον  Άγιο Νικόλαο Κρήτης, σημείωσε ότι «ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει, γιατί ήταν η υπόσχεση που δώσαμε και την τηρήσαμε μέχρι τέλους».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το δίλημμα «ποιος πρέπει να κυβερνά τον τόπο το παλιό από το παλιό ή μια κυβέρνηση που θα δίνει μάχες; Μια κυβέρνηση που θα ξεσκεπάσει τη λίστα Λαγκάρντ ή αυτούς που θα την κουκουλώσουν».

Χαρακτήρισε κρίσιμη την εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει το μέλλον του τόπου για τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια και πρόσθεσε: «Θέλω να σας ζητήσω τούτη αυτή φορά όχι να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά να δώσετε τη δυνατότητα να συνεχιστεί αυτή η πρώτη ευκαιρία. Διότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να προχωρήσομε και να ολοκληρώσιμε και να υλοποιήσιμε το έργο μας».

O κ. Τσίπρας είπε ότι ήταν μεγάλη μας προσπάθεια να συγκρουστούμε προκειμένου να διεκδικήσομε προοπτική και διέξοδο για τον τόπο και τον λαό και ότι «από την πρώτη στιγμή κάποιοι είχαν σχεδιάσει την πρώτη προσπάθεια της Αριστεράς να κυβερνήσει τον τόπο, να είναι μια μικρή παρένθεση». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Είχαν σχεδιάσει την χρηματοπιστωτική ασφυξία, αλλά και την μεγάλη παγίδα της 12ης Ιουλίου, την παγίδα αποπομπής της χώρας από το ευρώ. Ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει, γιατί ήταν η υπόσχεση που δώσαμε και την τηρήσαμε μέχρι τέλους. Τώρα, ζητάμε τη συνέχεια να μη μείνει μετέωρη αυτή η προσπάθεια μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την στήριξη του λαού, λέγοντας ότι οι μάχες που έχουμε μπροστά μας «παραμένουν μεγάλες και δύσκολες». Όσον αφορά την διαπραγμάτευσης, είπε ότι δόθηκε με παλικαριά και αποφασιστικότητα. «Σταθήκαμε όρθιοι στις πιο δύσκολες στιγμές. Και εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ακόμη και αν κάποιοι σε ρίξουν κάτω να σηκωθείς και να παλεύεις να μην το βάλλεις κάτω και αυτό είναι το μήνυμα που δίνει ο Ελληνικός Λαός», υπογράμμισε. Τέλος, χαρακτήρισε ως γούρι για τον ίδιο να περνά κατά τις προεκλογικές εκστρατείες από τον Άγιο Νικόλαο.

Τσίπρας από Ηράκλειο: Ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ζήτησε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθούμε στην πράξη το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος,  στην υγεία και την παιδεία», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. 

Στη συνέχεια κατήγγειλε ότι «ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κυρίου Σαμαρά,  το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά, τις δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά». Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε ότι «εάν επικρατήσει, θα επαναφέρει το καθεστώς της διαπλοκής και της χρεοκοπίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στις εκλογές αναμετρώνται δύο διαφορετικοί κόσμοι, από τη μία ο κόσμος της Ν.Δ., των λίγων, της συντήρησης, της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, του χθες και από την άλλη, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, ο προοδευτικός κόσμος, η κοινωνική πλειοψηφία, ο κόσμος της εργασίας, της δημιουργίας και του πολιτισμού.

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «η σπατάλη της ψήφου διασώζει όλο αυτό το παλιό καθεστώς». Η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ, πρόσθεσε. Η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ, είπε. Τέλος, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Δευτέρα για να εγγυηθεί τη σταθερή και ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς το αύριο».