Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία

Την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του από την απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο…

2194555

Την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του από την απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

«Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας, το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια. Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ αυτήν που ήμασταν το 2012» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «μόνο ρεαλιστικό δρόμο διεξόδου αυτόν της ρήξης με τον παραλογισμό των απαιτουμένων και των προαπαιτουμένων της λιτότητας, της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας».

«Αυτόν τον δρόμο της ρήξης μπορούμε αποτελεσματικά να τον διαβούμε μόνο αν στο προσκήνιο είναι ο λαϊκός παράγοντας, όπως σήμερα, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία αλλά και στους δρόμους από δεκάδες χιλιάδες πολίτες, κυρίως όμως μέσα από την αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία που θα δώσει μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο, ανοίγοντας προοπτική, προοδευτική και δημοκρατική προοπτική για όλη την Ευρώπη, για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Και νομίζουμε ότι τώρα είναι η ώρα γι αυτό το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης πέντε εμπλεκόμενοι ιατροδικαστές

5794004

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης πέντε εμπλεκόμενοι ιατροδικαστές

Πέρα από το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης που θα διερευνηθεί, δεν αποκλείεται να έρθουν αντιμέτωποι…

«Ψυχρή εισβολή»: Χαμηλές θερμοκρασίες – Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε -10,6 βαθμούς

6022854

«Ψυχρή εισβολή»: Χαμηλές θερμοκρασίες – Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε -10,6 βαθμούς

Κάτω ακόμα και από τους -10 βαθμούς Κελσίου έπεσε στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία το…

Νέα ανάρτηση από τη μητέρα του Βασίλη Καλογήρου: «Τέτοιες μέρες το ’85 σε κράτησα στην αγκαλιά μου» – Οι κοινές φωτογραφίες

kalogirou 1

Νέα ανάρτηση από τη μητέρα του Βασίλη Καλογήρου: «Τέτοιες μέρες το ’85 σε κράτησα στην αγκαλιά μου» – Οι κοινές φωτογραφίες

«Τώρα είσαι στην αγκαλιά της Παναγίας», έγραψε η Σοφία Καλογήρου

Ξεσπά η σύζυγος του Εκρέμ Ιμάμογλου: «Κανείς δε θα μείνει σιωπηλός μπροστά σε αυτήν την αδικία» (video)

CropImage 11

Ξεσπά η σύζυγος του Εκρέμ Ιμάμογλου: «Κανείς δε θα μείνει σιωπηλός μπροστά σε αυτήν την αδικία» (video)

"Έχουμε συνηθίσει πλέον να περιμένουμε τα πάντα" - "Διανύουμε πολύ δύσκολες ημέρες"