Newsroom

Newsroom

Τσιμουδιά από την Αρχιεπισκοπή για τις κατάρες και το χρυσαυγίτικο παραλήρημα

Πού να το φανταζόταν ο Ιερώνυμος όταν δήλωνε στο ΣΚΑΪ πως στους κόλπους της Εκκλησίας δεν υπάρχουν ακραία στοιχεία, ότι την ίδια ακριβώς ημέρα ιερέας θα προέβαινε σε ένα κήρυγμα μίσους υπέρ των νεοφασιστών. Το παράδοξο όμως δεν είναι αυτό, αλλά η σιωπή της Αρχιεπισκοπής στις δεήσεις υπέρ Μιχαλολιάκου και τις κατάρες κατά των αντιπάλων του.

581cd1ce1dc5244c298b4650

Ως γνωστόν, ενώ ο εν λόγω ιερέας έκανε το τρισάγιο των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, κάποια στιγμή σταμάτησε να ψέλνει, λέγοντας: «Η ευθύνη είναι δική μου για την επόμενη εκφώνηση». Τότε, ξεκίνησε τις δεήσεις υπέρ Μιχαλολιάκου, χαρακτήρισε θεάρεστο το έργο της Χρυσής Αυγής και συνάμα έριξε τις κατάρες του κατά όσων αντιμάχονται τους νεοναζιστές. 

«Δεόμεθα υπέρ της φιλτάτης ημών πατρίδος και πάντων των αγωνιζομένων δια την διατήρηση των θρησκευτικών και πατριωτικών παραδόσεων του λαού της» είπε ο ιερέας, προσθέτοντας: «Έτι δεόμεθα υπέρ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των συνεργατών αυτού».

Συνεχίζοντας, έψαλε: «Όπως Κύριος ο Θεός συνεργήσαι και κατευοδώσει τον θεάρεστον αγώναν τους που δίνουν υπέρ της πίστεως και της πατρίδας» και συμπλήρωσε εμφορούμενος από χρυσαυγίτικα αισθήματα: «Ανάθεμα σε όσους εντός και εκτός της πατρίδας μας, πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλους, καλλιεργούν μίσος ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τα ιερά και όσια της φυλής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σε όλα αυτά τα θεάρεστα, το ιερατείο και ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας κρατούν χαμηλούς τόνους, προσδοκώντας στην αποσιώπηση του θέματος. Ακόμα και σήμερα δεν έχει έρθει στο φως το όνομα του «πασιφιστή» ιερέα, ενώ δεν υπάρχει ούτε μία ανακοίνωση που να στηλιτεύει το κήρυγμα μίσους υπέρ των φασιστών. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν η σιωπή της Αρχιεπισκοπής να έχει προκαλέσει τριγμούς στο εκκλησιαστικό στερέωμα, αφού πολλοί ιεράρχες αντιδρούν στο ότι ο συγκεκριμένος παπάς παραμένει στη θέση του. 

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε ο ΒΗΜΑτοδότης, έως ότου ανακαλύψουν ποιος είναι αυτός ο ιερέας κύκλοι της Εκκλησίας πιθανολογούσαν ότι είναι… παλαιοημερολογίτης, αφού συνήθως αυτούς χρησιμοποιεί ο Μιχαλολιάκος. Η ενόχληση των εκκλησιαστικών κύκλων προήλθε και από το γεγονός ότι γνώριζαν τις γραφές των χρυσαυγιτών και για τον Εωσφόρο, αλλά και για τους δωδεκαθεϊστές. Ωστόσο, η ηγεσία του κλήρου επιμένει στη συγκάληψη του γεγονότος, δίχως να έχει προβεί στις ανάλογες διοικητικές πράξεις καθαίρεσης του χρυσαυγίτη ιερέα.

Μήπως, το μισαλλόδοξο κήρυγμα του συγκεκριμένου ιερέα ευθυγραμμίζεται με τη συντηρητική γραμμή Ιερώνυμου;

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…