Τσιμεντοποίηση Ακρόπολης: Η Μενδώνη εγκαλεί δημοσιογράφο της Liberation για ρεπορτάζ του

Πυρ και μανία η Λίνα Μενδώνη μετά το δημοσίευμα της Libération που έκανε λόγο για τσιμεντοποίηση και παραμόρφωση του Ιερού Βράχου

NewsRoom 07/05/2021 | 17:37

Φανερά ενοχλημένη εμφανίστηκε η Λίνα Μενδώνη, η οποία απέστειλε επιστολή 2.112 λέξεων στην εφημερίδα Liberation, εγκαλώντας την για ρεπορτάζ σχετικά με την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης και του Ιερού Βράχου.

Αφού το δημοσίευμα έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή, η υπουργός Πολιτισμού εξαπέλυσε επίθεση στον συντάκτη του ρεπορτάζ, Fabien Perrier, την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα και τον αρχιτέκτονα, Τάσο Τανούλα, δηλώσεις των οποίων φιλοξένησε η Libération. 

Στην μακροσκελή επιστολή της, υποστηρίζει ότι ο συντάκτης εξέφρασε την προσωπική του άποψη για τα έργα της Ακρόπολης και «δε μερίμνησε να ελέγξει την αξιοπιστία των πηγών του».

«Όταν ο κ. Perrier υποστηρίζει αβίαστα και με περισσή ευκολία την προσωπική του άποψη ότι η Ακρόπολη κινδυνεύει να καταστραφεί για πάντα πρέπει να είναι σε θέση να την τεκμηριώσει», σημειώνει η Λίνα Μενδώνη και συνεχίζει:

«Ο συντάκτης δεν μερίμνησε ως όφειλε να ελέγξει την αξιοπιστία των πηγών του επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά τους, γι΄ αυτό σε πολλές περιπτώσεις οι πληροφορίες που δημοσιεύει ελέγχονται για την ακρίβεια και την εγκυρότητά τους».