«Τσιμέντο σκέτο και παντού είναι η “ανάπτυξη” της ΝΔ»

«Τσιμέντο σκέτο και παντού είναι η "ανάπτυξη" της ΝΔ» σημειώνει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento. Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Β' Αθηνών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δημιούργησε «με αφορμή την επένδυση στο Ελληνικό, μία πλάνη περί αντιεπενδυτικής ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, που έσκασε στα χέρια της πολύ νωρίς».

EK Nikos Pappas 2

Κατηγορεί ακόμη τον επενδυτή ότι επειδή περίμενε αλλαγή κυβέρνησης, όπως λέει ο κ. Παππάς, καθυστέρησε κατά ένα έτος την κατάθεση μελετών, που αποτελούν προϋπόθεση για την έκδοση των τριών κοινών υπουργικών αποφάσεων.

«Καμία μπουλντόζα δεν μπορούσε να μπει στο Ελληνικό την πρώτη εβδομάδα της ΝΔ και όσοι το έλεγαν γνώριζαν ότι ψεύδονταν. Αποκαλύφθηκαν όταν μετέφεραν την εκκίνηση των εργασιών για το τέλος του έτους, ενώ λίγο αργότερα μας είπαν πως στο τέλος του 2019 απλώς θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταβολής της προκαταβολής των 300 εκατ. ευρώ από μέρους των επενδυτών, οι οποίοι έχουν την ευθύνη και για τις μπουλντόζες» σημειώνει.

Όσον αφορά τον υποψήφιο για την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, που πρότεινε η κυβέρνηση, ο κ. Παππάς σχολιάζει: «Η ΝΔ θέλει να δουλεύει το κράτος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου της χωρίς ντροπή».

«Όταν η ΕΡΤ “μικρύνει” ως οργανισμός γιατί για κάποιους κοστίζει πολύ και όταν οι ιδιώτες πάρουν φιλέτα της λειτουργίας της καθώς για κάποιους άλλους το προσωπικό της είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, αυτό που θα “μικρύνει” θα είναι η ενημέρωση, η προβολή θεμάτων από όλη την περιφέρεια, η ποιοτική ψυχαγωγία, η παρουσίαση βραβευμένων τηλεοπτικών σειρών, η ενίσχυση και προβολή πολιτιστικών γεγονότων, η ελεύθερη μετάδοση αθλητικών εκδηλώσεων εθνικού ή παγκόσμιου ενδιαφέροντος κ.ά.» σημειώνει ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Είναι σαφές πως η ΝΔ χτίζει με επιμέλεια όχι ένα επιτελικό κράτος, αλλά ένα κράτος επιτελών, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν συγκεκριμένες αποστολές για να τις φέρουν εις πέρας πάση θυσία και με όποιο κόστος. Είναι προφανές πως το μόνο συμφέρον που θα διαφυλάττουν είναι αυτό του κ. Μητσοτάκη. Τα πρώτα δείγματα και οι πρώτες επιλογές προσώπων, όπως για παράδειγμα στην ΕΥΠ, προκαλούν ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ προσδοκά να αξιοποιήσει τη δημόσια διοίκηση» συμπληρώνει.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές στην ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο κ. Παππάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να έχει το μονοπώλιο στον έλεγχο των ανεξάρτητων αρχών.

«Η μόνη πρεμούρα της ΝΔ είναι να ελέγχει ό,τι ενοχλεί συγκεκριμένα πολιτικοεπιχειρηματικά κέντρα» προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. «Η ΝΔ έχει αντιληφθεί το νέο της ρόλο στρεβλά, ασκώντας τον κόντρα σε όσα ορίζουν οι νόμοι, εθνικοί και ευρωπαϊκοί, καθώς και το σύνταγμα. Όμως αυτή η τακτική έχει κοντά ποδάρια» καταλήγει.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…