«Τσιφλίκι» του Βορίδι το YΠΕΣ – Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το site του Υπουργείου

Θα πίστευε κανείς πως το υπουργείο δέχτηκε κάποιου είδους… κυβερνοεπίθεση αλλά μάλλον όχι.

4372368

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί για μία ακόμα φορά μία… πρωτοπορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να στρέψει τα «πυρά» της εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμα και με πρακτικές… μπανανίας…

Αυτή τη φορά, κάποιος… φωτεινός νους είχε την επίσης φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν εισέρχεται κανείς, λοιπόν, στην πρώτη σελίδα του υπουργείου πιστεύει πως έχει μεταφερθεί μέσω κάποιας… παραπομπής στην προσωπική ιστοσελίδα του Μάκη Βορίδη. Κεντρική ανάρτηση η «πύρινη» επίθεση, με ξεκάθαρη πολιτική χροιά -όχι απλή απάντηση δηλαδή-, του υπουργού Εσωτερικών από τη Βουλή ενώ το ίδιο περνάει και ως… σκρολ στην κεφαλή της σελίδας.

3463 1

Το επισημαίνουμε: της ιστοσελίδας του υπουργείου. Θα πίστευε κανείς πως το υπουργείο δέχτηκε κάποιου είδους… κυβερνοεπίθεση αλλά μάλλον όχι…

ypes

 

Και φυσικά, το σχετικό «Δελτίο Τύπου» του υπουργείου με τίτλο «ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται ένα αδιαφανές σύστημα πολιτογράφησης χωρίς κριτήρια».

ypes2

Μία ανάρτηση που θα ταίριαζε περισσότερο στο σάιτ του Μ. Βορίδη παρά στην επίσημη σελίδα του ypes.gr…

Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα είναι το εξής: Σε ποια σοβαρή χώρα του δυτικού κόσμου ο υπουργός χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα του υπουργείου του για να κάνει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και όχι απλά για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που του ετέθη; Αυτή είναι μία ερώτηση στην οποία θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο υπουργός, αφού πρώτα προβληματιστεί…

Βέβαια, αυτό το «μπέρδεμα» με τις ιστοσελίδες των υπουργών έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε «μάστιγα» καθώς ένα παρόμοιο… μπέρδεμα είχε γίνει και με τη Νίκη Κεραμέως η οποία καλούσε σε διάλογο για την Παιδεία στο προσωπικό της site με… αστερίσκο -μάλιστα- για τα προσωπικά δεδομένα

Αντίδραση Φίλη

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Φίλη ο οποίος στρέφει τα πυρά του προς την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η Αριστερά αποτελεί ‘βαρίδι’ για την πρόοδο της κοινωνίας»! Κι αν αυτό δεν σας φτάνει, «ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται ένα αδιαφανές σύστημα πολιτογράφησης χωρίς κριτήρια». Αυτά είναι τα σημερινά μηνύματα του υπουργού Εσωτερικών Μαυρουδή Βορίδη προς τους Έλληνες πολίτες. Αύριο, άλλα. Να τα πιστεύει βέβαια αυτά ο κ. Βορίδης, μπορεί όσο θέλει. Να τα μεταδίδει από το γραφείο Τύπου της ΝΔ ή από την προσωπική του ιστοσελίδα, ασφαλώς έχει το ελεύθερο. Δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιεί μια κρατική ιστοσελίδα, αυτή του υπουργείου που σήμερα υπηρετεί, η οποία έχει κατασκευαστεί και συντηρείται με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, δεξιών, αριστερών και πάσης ιδεολογίας. Όπως εξάλλου από την ίδια ιστοσελίδα δεν θα μεταδώσει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της αντιπολίτευσης για τα νομοσχέδια του υπουργείου Εσωτερικών και -κυρίως- για το ποια παράταξη αποτελεί ιστορικά, εδώ και ένα τουλάχιστον αιώνα, βαρίδι και εμπόδιο στην προόδου αυτού του τόπου.

Εν κατακλείδι: για προπαγάνδα η κυβέρνηση έχει την ΕΡΤ και τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ. Οι κρατικές ιστοσελίδες υπάρχουν για να ενημερώνουν τους πολίτες για θέματα που αφορούν τη σχέση τους με το κράτος, για τη νομοθέτηση, για αιτήματά τους κλπ. Δεν υπάρχουν για να βρίζουν την Αριστερά με τσιτάτα του ‘61 και του ‘67-’74. Ο εμφύλιος τελείωσε, η επιστροφή του από την πίσω πόρτα από τη σημερινή ίδια και απαράλλακτη Δεξιά, ούτε εξυπηρετεί, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε να γίνει.

Από την κυβέρνηση αναμένω άμεσα να συνειδητοποιήσει πόσο βαρύ ατόπημα είναι αυτό. Πουθενά στην Ευρώπη δεν χρησιμοποιούνται οι σελίδες του κράτους για κομματική προπαγάνδα. Τέτοιες εικόνες χαρακτηρίζουν αποκλειστικά μονοκομματικά καθεστώτα, εκεί όπου κυβέρνηση και κράτος ταυτίζονται. Να δώσει λοιπόν αμέσως οδηγίες στους υπουργούς της, ώστε να τηρούν τουλάχιστον μια επίφαση πολιτικής νομιμότητας.

Από τους «Μένουμε Ευρώπη» αρθρογράφους και διανοούμενους που καθημερινά ασχολούνται ακόμα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πόσο «κινδύνευσαν οι θεσμοί» μ’ αυτήν, περιμένω να «καταχεριάσουν» τον κ. Βορίδη και κάθε άλλο υπουργό για αυτή την ολοφάνερα αντιδεοντολογική (και αντι-ευρωπαϊκή) συμπεριφορά.

Πηγή: documentonews.gr

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…