Τσιάρας κατά Γιαννάκου - Κεφαλογιάννη για συνεπιμέλεια: Από προσωπικά βιώματα οι ενστάσεις τους

«Προτάσεις δεν υπήρξαν, παρά μόνο στείρα κριτική»

NewsRoom 17/05/2021 | 14:34

Στην αντεπίθεση βγαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, ακόμη και εντός της ΝΔ, με τις φωνές της Μαριέττας Γιαννάκου και της Όλγας Κεφαλογιάννη να εκφράζουν τις βασικότερες ενστάσεις.

Μιλώντας στο ρ/σ Θέμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι οι ενστάσεις «προέρχονται από προσωπικά βιώματα» και ξεκαθάρισε ότι «η νομοθέτηση δεν γίνεται με προσωπικά βιώματα και πρέπει να το καταλάβουνε».

«Απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, μπορεί να έχουν ενστάσεις που προέρχονται από προσωπικά βιώματα. Η νομοθέτηση δεν γίνεται με προσωπικά βιώματα. Και πρέπει να το καταλάβουνε. Δυστυχώς πολλοί επιχειρούσαν να βρουν τη λύση του δικού τους προβλήματος. Γι' αυτό, αν θα δείτε, εγώ δέχομαι πυρά και από τη μία και από την άλλη πλευρά γιατί αφενός το νομοσχέδιο δεν ήταν περισσότερο τολμηρό, κι από την άλλη γιατί αλλάζω το Δίκαιο του 1983. Αυτό για μένα είναι και μία από τις αποδείξεις ότι κινούμαστε ακριβώς στη μέση, κινούμαστε στον σωστό δρόμο. Όμως θέλω να καταλάβουμε το εξής: όταν υπάρχουν 10 τροπολογίες σε 10 άρθρα, πιθανότητα κάποιοι θα θέλανε ένα διαφορετικό νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση όμως έχει και τη νομοθετική πρωτοβουλία, νομίζω αυτό είναι παραδεκτό. Εμείς θα κάνουμε κάποιες νομοθετικές βελτιώσεις», τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ενστάσεις των Γιαννάκου-Κεφαλογιάννη, αλλά και για τις 10 τροπολογίες που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας. 

Μάλιστα είπε ότι «προτάσεις δεν υπήρξαν, παρά μόνο στείρα κριτική. Εμείς προχωράμε, είναι μια σοβαρή, μετριοπαθής μεταρρύθμιση που δίνει λύση σε ένα πρόβλημα», ενώ ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους είπε ότι «όλοι κρυφτήκαν πίσω από λέξεις και ανέπτυξαν μια επιχειρηματολογία που κατά τη δική μου άποψη δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα».