Newsroom

Newsroom

Τσιάρας για αγρότες: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις – Θα πάρουμε ό,τι μέτρο χρειάζεται για να τους βοηθήσουμε»

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους δεν επηρεάζει μόνο τα λιπάσματα αλλά αναμένεται να συμπαρασύρει συνολικά το κόστος παραγωγής

tsiaras

Την ανησυχία της κυβέρνησης γι τις αυξήσεις στην τιμή των λιπασμάτων, αλλά και την ετοιμότητα για άμεσες παρεμβάσεις στήριξης στους αγρότες, εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρα σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός τόνισε πως η αύξηση στις τιμές των λιπασπάτων συνδέεται άμεσα με την άνοδο του κόστους ενέργειας και συγκεκριμένα του πετρελαίου, επισημαίνοντας πως η εξέλιξη έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί πιέσεις στην αγροτική παραγωγή.

Τόνισε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ήδη από την πρώτη στιγμή και το θέμα έχει μεταφερθεί στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο δεδομένου πως η κατάσταση συνδέεται με την ένταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, με σοβαρές επιπτώσεις στις διεθνείς αγορές.

«Επειδή ακριβώς παρακολουθούμε όλη αυτή την εξέλιξη από την πρώτη στιγμή, σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, και ο πρωθυπουργός προχθές στη Λάρισα ανέφερε ότι είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε οποιοδήποτε μέτρο προκειμένου να στηρίξουμε εν προκειμένω και τον αγροτικό κόσμο μέσα από αυτή την εξέλιξη που είναι συνέπεια προφανώς της εμπόλεμης σύρραξης στη Μέση Ανατολή», είπε.

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους δεν επηρεάζει μόνο τα λιπάσματα αλλά αναμένεται να συμπαρασύρει συνολικά το κόστος παραγωγής και την οικονομική δραστηριότητα.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης άμεσων μέτρων στήριξης ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, σημειώνοντας ότι εξετάζονται δύο βασικές κατευθύνσεις παρέμβασης.«Οι κατευθύνσεις στις οποίες μπορεί να κινηθεί κανείς είναι δύο: η μία είναι το πλαφόν και η άλλη είναι οι γενικότερες ενισχύσεις που δίνονται κατά καιρούς».

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι παρεμβαίνει όταν οι συνθήκες το απαιτούν, είτε κατά την περίοδο της πανδημίας είτε κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης.

Κλείνοντας, επανέλαβε ότι οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σύντομα.«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εντός της εβδομάδας θα ληφθούν αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνοντας ότι στόχος των αλλαγών είναι η διασφάλιση της διαφάνειας και της δίκαιης κατανομής των ενισχύσεων.

Όπως είπε, «τα βήματα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι γενναία και με πολιτικό κόστος, τα οποία μας δείχνουν ότι η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική και η αίσθηση είναι ότι τα χρήματα θα πηγαίνουν στους πραγματικούς δικαιούχους και όχι σε αυτούς που ήθελαν να κοροϊδέψουν».

Τέλος, επανέλαβε ότι αποτελεί σταθερή βούληση της κυβέρνησης η αξιοποίηση των υδάτων του Αχελώου, τόσο για αρδευτικούς όσο και για ενεργειακούς σκοπούς, με βασικό στόχο τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και τη θωράκιση των υδατικών πόρων των αγροτικών περιοχών.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ιράν: Πάνω από 170 πλοία ελληνικών συμφερόντων σε Ομάν, Στενά Ορμούζ και Περσικό Κόλπο

Πρωτοβουλία Κάλας για ενεργειακό διάδρομο στα Στενά του Ορμούζ – Εμπλέκει περισσότερο την Ελλάδα

Στενά Ορμούζ: «Άκυρο» σε Τραμπ από Γερμανία – «Ο πόλεμος δεν ήταν αναμενόμενος»

Όσκαρ 2026: Ο Χαβιέ Μπαρδέμ είπε «όχι» στον πόλεμο και έστειλε μήνυμα υπέρ της Παλαιστίνης

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Πετρέλαιο: Πτώση στις τιμές εν μέσω προσδοκιών για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Πτώση στις τιμές εν μέσω προσδοκιών για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι «είμαστε πολύ κοντά» σε συμφωνία με την Τεχεράνη, σημειώνοντας πως…

Οι Προτάσεις μας

Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο βρέθηκαν στο μνημείο του Γρηγορόπουλου – «Δικαιοσύνη για τον Αλέξη»

ragio

Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο βρέθηκαν στο μνημείο του Γρηγορόπουλου – «Δικαιοσύνη για τον Αλέξη»

Oι «Bukaneros» βρέθηκαν στην Αθήνα για την αναμέτρηση της ομάδας τους με την ΑΕΚ και…

Global Sumud Flotilla: Ο στόλος απέπλευσε από την Βαρκελώνη προς την Γάζα για να σπάσει ο αποκλεισμός του Ισραήλ

global sumud flotilla

Global Sumud Flotilla: Ο στόλος απέπλευσε από την Βαρκελώνη προς την Γάζα για να σπάσει ο αποκλεισμός του Ισραήλ

Ο στολίσκος Sumud, επρόκειτο αρχικά να αναχωρήσει την Κυριακή, ωστόσο η αποστολή καθυστέρησε λόγω δυσμενών…

Τέλος οι παλιές ταυτότητες: Το καλοκαίρι λήγει η προθεσμία για αλλαγή στις νέες – Αναλυτικά η διαδικασία έκδοσης

tautotites

Τέλος οι παλιές ταυτότητες: Το καλοκαίρι λήγει η προθεσμία για αλλαγή στις νέες – Αναλυτικά η διαδικασία έκδοσης

Οι πολίτες καλούνται να ξεκινήσουν τη διαδικασία αντικατάστασης με τις νέες ταυτότητες, οι οποίες ενσωματώνουν…

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης για επίθεση Μητσοτάκη στο Documento: Εξαιρετικά επικίνδυνη και τρομερά τοξική σύνδεση

6413688

Ζαχαριάδης για επίθεση Μητσοτάκη στο Documento: Εξαιρετικά επικίνδυνη και τρομερά τοξική σύνδεση

«Εάν αυτό αρχίσει να γενικεύεται σαν αντίληψη στον δημόσιο χώρο, τότε μπαίνουμε σε μία πολύ…

Νέα επίθεση Γεωργιάδη σε Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: «Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου – Ας αποδείξει την ουδετερότητά της»

georgiadis

Νέα επίθεση Γεωργιάδη σε Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: «Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου – Ας αποδείξει την ουδετερότητά της»

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε πληθώρα θεμάτων όπως στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στην ομιλία του πρωθυπουργού και στην…

Γιώργος Μυλωνάκης: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν – «Παραμένει διασωληνωμένος, σε σταθερή κατάσταση»

4949876

Γιώργος Μυλωνάκης: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν – «Παραμένει διασωληνωμένος, σε σταθερή κατάσταση»

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο…