Newsroom

Newsroom

Τσαρούχας: «Όποιος υπερασπίζεται κατηγορούμενο θα βρίσκεται στα μανταλάκια» (vidεο)

Ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας μίλησε για τις καταγγελίες του ΣΕΗ και το ελληνικό #MeToo.

τσαρουχας 0

«Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω, αλλά πολλοί από εμάς δεν έχουμε δουλέψει με πολλούς από εκείνους γιατί δεν μπορούσαν να μας κάνουν αυτά που κατηγορούνται ότι έκαναν σε άλλους ανθρώπους. Ούτε θα μπορούσαν να το κάνουν ποτέ παρουσία μας και να περάσει έτσι. Αυτός είναι ένας καλός λόγος και πολύ πραγματικός για το ότι ισχυρίζομαι ότι δεν ήξερα. Δεν ήξερα. Ήξερα ότι κάποιοι έχουν κάποιες αποκλίνουσες συμπεριφορές. Ότι κάποιοι ήταν λίγο βίαιοι, λίγο καβαλημένοι, μέχρι εκεί όμως. Αυτά που υποχρεώθηκα να διαβάσω δεν τα ήξερα», τόνισε.

«Υπήρχαν πολλοί στο σινάφι μας που έλεγαν ότι αυτά είναι γνωστά. Δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε εκτός αν βρίσκονται σε θέση ισχύος. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη… Το ζήτημα είναι εσύ, που έχει εξουσίας, πώς τη διαχειρίζεται. Έχω ξαναπεί ότι η ιστορία δεν έχει ανοίξει ακόμα και δεν ξέρω αν θα ανοίξει» συμπλήρωσε με σαφήνεια ο ηθοποιός.

«Δεχτήκαμε και απειλές και μπράβο. Δεν φοβήθηκα. Τις πρώτες μέρες λίγο έκανα τρεις γύρους το τετράγωνο να βεβαιωθώ ότι δεν είναι κανείς. Έμπαινα και λίγο επιφυλακτικός στο σπίτι. Όταν αγριεύει το πράγμα αρχίζεις και προσέχεις. Κάποιοι που δεν μιλούσαν φοβόντουσαν το αντίκτυπο που θα έχει στον κοινωνικό τους περίγυρο. Ή ότι δεν θα ξαναβρούν δουλειά», είπε λίγο αργότερα.

«Σημασία έχει να υπάρξει μια νέα παιδεία. Το μεν θύμα να έχει την ασφάλεια να μπορεί να μιλήσει και ο δε θύτης να γνωρίζει πως δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει για ένα μεροκάματο», συμπλήρωσε.

«Κάποιοι θέλουν να παίξουν τον ρόλο του πλυντηρίου. Είναι λογικό, όταν υπάρχει η μια πλευρά, υπάρχει και άλλη. Εγώ δεν εξετάζω τους λόγους… Όταν διατυπώνω δημόσια γνώμη για κάποιον, κατά την προσωπική μου άποψη λειτουργώ σαν πλυντήριο. Εμείς στο ΣΕΗ είπαμε ότι θα το πάμε μέχρι τέλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ θα βάλω φυλακή κάποιον… Σημαίνει όμως ότι με τα στοιχεία που έχω εγώ στα χέρια μου και την συνεννόηση που έχω όλον αυτό τον καιρό με την εισαγγελία και τις αρχές, κάποια πράγματα πρέπει να τα αφήσουμε να πάνε εκεί που έχουν καταλήξει.

Όπως δεν μιλάει η μια πλευρά ας μην μιλάει και η άλλη. Και όποιον μιλάει θα τον κρεμάμε στα μανταλάκια, θα βρίσκεται στην ίδια θέση με αυτόν που υπερασπίζεται. Γιατί στην ουσία αυτό κάνει, όταν βγαίνω και υπερασπίζομαι έναν κατηγορούμενο για κακοποίηση ε δεν μπαίνω στην θέση του; Είμαστε ορκισμένοι σε αυτό. Όλοι στο σωματείο, από την πρώτη στιγμή με μεγάλη αγωνία, είχαμε αποφασίσει να μείνουμε ουδέτεροι και να ακούμε όλες τις πλευρές. Όπου δεν μπορούσαμε να βρούμε στοιχεία, απευθυνθήκαμε στους αρμόδιους», κατέληξε.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…