Newsroom

Newsroom

Τσαπανίδου: Η επίσκεψη Τσίπρα στη Λάρισα απάντηση στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για το Κέντρο Τηλεδιοίκησης

Σκληρά «πυρά» από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Π. Τσαπανίδου Θράσος Μητσοτάκη να μιλά για περιφρόνηση της Δημοκρατίας να έρθει αύριο σε debate 0 8 screenshot

Στη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού σταθμού της Λάρισας αναφέρθηκε στον Real FM η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με εργαζόμενους, μηχανοδηγούς και σταθμάρχες επισκέφθηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης για να δούμε όλοι σε τι κατάσταση είναι και να δοθεί μια απάντηση στα όσα ακούγονται και στο τι ισχύει. Μιλάμε, δυστυχώς, για ένα γιαπί που δεν λειτουργεί από το 2019, παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων. Κι όμως μέχρι πριν λίγα λεπτά στη Βουλή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Κ. Αχ. Καραμανλής ισχυριζόταν ότι λειτουργεί! Ο άνθρωπος που παραιτήθηκε και δεν εμφανιζόταν βγήκε να πει αυτό το ψέμα! Ο αρμόδιος υπουργός δεν ήξερε, δηλαδή, και δεν ξέρει, τι γίνεται μπροστά στα μάτια του! Και το ίδιο βέβαια ισχυριζόταν και ο κ. Γεραπετρίτης…», κατήγγειλε η Πόπη Τσαπανίδου.

Σύμφωνα με την ίδια «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να χρησιμοποιούμε λάθος ορολογία, διότι είναι άλλο να έχει μπροστά του μια κονσόλα ο κάθε σταθμάρχης, και άλλ​ο να μην υπάρχει μια δικλείδα ασφαλείας όπως το κέντρο τηλεδιοίκησης για να ελέγχεται ότι δεν έχουμε τρένα στην ίδια γραμμή. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι η επισκευή του συστήματος τηλεδιοίκησης, όπως μαθαίνουμε από τα Μέσα Ενημέρωσης, κόστιζε 5 με 10 χιλ. ευρώ – όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει 8,5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις», προσέθεσε.

«Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύνεκρο, τραγικό δυστύχημα για το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη σε έναν άνθρωπο. Όμως πρόκειται για ένα έγκλημα που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τη ζωή μας και τα πολιτικά διλήμματα. Τον πρώτο λόγο τον έχει η δικαιοσύνη. Όλοι πρέπει να πάψουμε να στρέφουμε τη συζήτηση σε μεμονωμένες ευθύνες, γιατί η ευθύνη βαραίνει ένα σύστημα που είχε στα χέρια του τους σιδηροδρόμους για τέσσερα χρόνια και δεν έκανε τίποτα», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου και συμπλήρωσε: «Είχαν προηγηθεί άπειρες καταγγελίες για το επίπεδο εκπαίδευσης των σταθμαρχών, για την ακαταλληλότητα των ανθρώπων που δουλεύουν στα τρένα, για την υποβάθμιση και επικινδυνότητα του δικτύου, και το υπουργείο δεν τα λάμβανε υπόψη του – και μάλιστα σε ένα δήθεν επιτελικό κράτος που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης όταν εκλέχθηκε».

 

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…