Ο αποχαιρετισμός του Διονύση Τσακνή στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Μέσα από την εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου και του Μανώλη Κοττάκη, ο Διονύσης Τσακνής μίλησε για την απώλεια του αγαπημένου του φίλου και συνοδοιπόρου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. 

NewsRoom 10/09/2019 | 17:44

«Καλησπέρα, αλλά για μένα δεν ήταν ούτε μια καλή εσπέρα ούτε ένα καλό πρωινό όταν στις 5.30 το πρωί έμαθα για την απώλεια του αγαπημένου μου», ανέφερε ο Διονύσης Τσακνής απευθυνόμενος στο Νίκο Μπογιόπουλο. «Δεν ξέρω τί μπορεί να πει κανείς, εγώ τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δηλώνω αναρμόδιος να μιλήσω για έναν άνθρωπο, διότι η αποτίμηση του έργου του Λαυρέντη, θα γίνει από ψύχραιμους ανθρώπους. Εγώ ούτε ψύχραιμος είμαι, ούτε αντικειμενικός μπορώ να είμαι, ούτε λογικός μπορώ να είμαι. Αντιμετωπίζω το παράλογο της απώλειας, αντιμετωπίζω συναισθηματικά και μόνο αυτή την απώλεια και ευελπιστώ κάποια στιγμή ηρεμώντας, να κάνω έναν απολογισμό», εξήγησε.

Έχοντας συνεργαστεί για χρόνια με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο Διονύσης Τσακνής μίλησε για την προσωπική σχέση μαζί του και περιέγραψε τις διαφορές τους οι οποίες ωστόσο λειτουργούσαν συμπληρωματικά. «Ο ορισμός του χύμα ήταν και με θύμωνε πάρα πολύ, διότι δεν πρέπει να τα ωραιοποιούμε όλα μετά από αυτή την τραγική απώλεια. Ήταν ο μόνιμος λόγος για καβγάδες, δυστυχώς. Αλλά τί ωραίο πράγμα, βλέποντάς το εκ των υστέρων, τί ωραίο πράγμα ήταν αυτή του η ανεμελιά, απέναντι σ' έναν άνθρωπο σαν εμένα, απόλυτα προγραμματισμένο και απόλυτα στοχοπροσηλωμένο. Γι' αυτό ίσως ήμασταν τα ετερώνυμα που έλκονται», είπε χαρακτηριστικά ο Διονύσης Τσακνής.