Τσακαλώτος στο Bloomberg: Έως τέλος Απριλίου παρουσιάζουμε το δικό μας στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης

Η τέταρτη αξιολόγηση της Ελλάδας, η ελάφρυνση του χρέους και η μετά το πρόγραμμα διάσωσης εποχή, αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που θα συμπληρωθούν μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο, πριν να λήξει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μίλησε στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

5a8c79a11dc524f63d8b4662

Τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις προσεχείς μέρες, διαβεβαίωσε ο κ Τσακαλώτος και πρόσθεσε: Δεν θέλουμε εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος, θέλουμε να γνωρίζουμε τα επόμενα βήματα.

Έως τέλος Απριλίου παρουσιάζουμε το δικό μας στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης το οποίο δίνει τις βασικές προτεραιότητες ώστε να προχωρήσουμε μπροστά, κάτι πολύ σημαντικό για την κυβέρνηση. Η Ελλάδα έχει χτίσει ισχυρή αξιοπιστία τα τελευταία δύο χρόνια. Το ενδεχόμενο μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής θα μπορούσε να λειτουργήσει αντίθετα, δίνοντας το λάθος σήμα στις αγορές, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…