Τσακαλώτος: Θα έχουμε σημαντική αλλαγή στα capital controls το φθινόπωρο

Τα ελληνικά ομόλογα θα είναι σύντομα επιλέξιμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το πρόγραμμά ποσοτικής χαλάρωσης, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χαλάρωση των capital controls, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

5758fdde1dc5243b398b4d17

Κατά την εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών, η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα μπορούσε να γίνει μόλις πληρωθεί το χρέος που λήγει τον Ιούλιο, και αυτό θα συμβεί πιθανότατα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Οι περιορισμοί των capital controls χαλαρώνουν ήδη και υπάρχει ένας οδικός χάρτης προς την πλήρη απελευθέρωση. Είμαι αισιόδοξος ότι έως το φθινόπωρο θα έχουμε κάποια σημαντική αλλαγή», σημείωσε ο υπουργός για το θέμα των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως με την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ουσιαστικά τελειώνει οποιαδήποτε συζήτηση περί Grexit, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Η αύξηση της εμπιστοσύνης, η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών (του δημοσίου σε ιδιώτες) και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα αντισταθμίσουν τα τελευταία δημοσιονομικά μέτρα, υποστήριξε ο υπουργός, προβλέποντας ότι οι παράγοντες αυτοί θα υπεραντισταθμίσουν την υφεσιακή επίπτωση.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…