Τσακαλώτος: Οι εκλογές έρχονται και δεν θα φέρουν πολιτική αστάθεια

Πως οι εκλογές βρίσκονται προ των πυλών και δεν πρόκειται να οδηγήσουν τη χώρα σε μια πολιτική αστάθεια παρόμοια με του 2012, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες έπειτα και από την απόφαση του

Πως οι εκλογές βρίσκονται προ των πυλών και δεν πρόκειται να οδηγήσουν τη χώρα σε μια πολιτική αστάθεια παρόμοια με του 2012, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες έπειτα και από την απόφαση του Eurougroup σύμφωνα με την οποία οι καταθέσεις είναι εγγυημένες.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Τσακαλώτος προχώρησε στην εκτίμηση ότι οι εκλογές έρχονται αλλά δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε πολιτική αστάθεια.

«Αυτές οι εκλογές, που, όπως ακούω και γω, έρχονται, δεν θα είναι το ίδιο με το 2012. Τώρα υπάρχει συμφωνία. Υπάρχει η διαδρομή – πλαίσιο πώς θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υπάρχει το μαξιλάρι των 15 δισ., η σταδιακή αποκατάσταση των capital controls. Βλέπουμε μία σταδιακή αποκατάσταση ότι η ΕΚΤ συζητά σοβαρά το waver», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών ενώ πρόσθεσε πως «αν η επόμενη κυβέρνηση είναι σταθερή, θα μπορεί να αντιμετωπίσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα “κόκκινα”δάνεια. Ο λαός μπορεί να φέρει τα χρήματά του από το εξωτερικό».

Επιστροφή των χρημάτων στις τράπεζες

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, καθώς ανακεφαλαιοποιούνται εντός του 2015.

«Από τώρα ο ελληνικός λαός, είτε έχει χρήματα κάτω από το στρώμα είτε στο εξωτερικό, μπορεί να τα επιστρέψει. Όπως έγινε αυτοεκπληρούμενη προφητεία το bank run μπορεί να γίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία η επιστροφή των χρημάτων στις τράπεζες» σημείωσε.

 «Η απόφαση του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή εξασφαλίζει όλες τις καταθέσεις. Αφήνει ένα ερωτηματικό για τους ομολογιούχους, που επενδύουν στο τραπεζικό σύστημα», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνοντας ότι «θα τελειώσουμε την ανακεφαλαιοποίηση πριν από την 1-1-2016».

Για τα λάθη της κυβέρνησης

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση έκανε λάθη. Όποιος διαπραγματεύεται σκληρά θα κάνει λάθη. Είχε μία αποφασιστικότητα και άφησε παρακαταθήκη και βοήθησε τον δικό σας τον κόσμο, τη σοσιαλδημοκρατία, να ξυπνήσει λιγάκι. Ο ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε τη γενική συζήτηση στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τσακαλώτος

 

Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση έκανε η Γιάννα Τερζή το βράδυ της Παρασκευής μέσα από το…

Υπόθεση Κοκλώνη: Τι συμβαίνει με την έρευνα της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος;

Υπόθεση Κοκλώνη: Τι συμβαίνει με την έρευνα της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος;

Aν και έχουν περάσει τόσοι μήνες οι έρευνες συνεχίζονται δίχως αποτέλεσμα, κάτι που εγείρει ερωτήματα για…

Εορταστικό ωράριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Εορταστικό ωράριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το φετινό εορταστικό ωράριο λειτουργίας, οι 3 Κυριακές που…