«True spirit» – H απίστευτη ιστορία της 16χρονης που ταξίδεψε με ιστιοφόρο για έξι μήνες

Μια αληθινή ιστορία εμπνέει τη δημιουργό του φιλμ «True spirit» να αφηγηθεί μια περιπέτεια θέλησης και υπέρμετρης φιλοδοξίας.

ιστιοφορο

Η ταινία «True spirit» για το ιστορικό ταξίδι της Τζέσικα Γουάτσον, που το 2010 έγινε το νεότερο άτομο που ταξίδεψε μόνο του σε ολόκληρο τον κόσμο με ιστιοφόρο χωρίς βοήθεια, είναι από τα πιο δημοφιλή αυτή την εποχή στο Netflix, καθώς έκανε την πρεμιέρα του στις 7 Φεβρουαρίου και μπήκε αμέσως στο top 10.

Η 16χρονη μαθήτρια από το Κουίνσλαντ πέρασε σχεδόν επτά μήνες στη θάλασσα και αρκετές φορές βρέθηκε απέναντι σε θεόρατα κύματα, προτού καταφέρει να επιστρέψει στο λιμάνι του Σίδνεϊ, όπου συναντήθηκε με χιλιάδες υποστηρικτές και εγκωμιάστηκε από τον αυστραλό πρωθυπουργό Κέβιν Ραντ που τη χαρακτήρισε «πραγματική ηρωίδα της χώρας του». Η πρωταγωνίστρια του φιλμ Τίγκαν Κροφτ ήταν έξι χρονών όταν η Τζέσικα Γουάτσον πραγματοποίησε τον άθλο της. Μάλιστα είχε παραβρεθεί μαζί με τους γονείς της στην γιορτινή υποδοχή της Γουάτσον στο Σίδνεϊ και από τότε η «ατρόμητη θαλασσοπόρος» έγινε το μεγάλο ίνδαλμα της πιτσιρίκας.

Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από την Σάρα Σπιλέιν («Around the block») η οποία ανέλαβε και το σενάριο το οποίο βασίστηκε στα απομνημονεύματα της Γουάτσον που κυκλοφόρησαν λίγους μήνες μετά από το κατόρθωμα της. Παρότι το κυρίαρχο θέμα του φιλμ είναι οι λεπτομέρειες του τολμηρού εγχειρήματος της νεαρής αυστραλής και η κάλυψη του από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, υπήρξαν αρκετές ενστάσεις ως προς την αληθοφάνεια των κινηματογραφικών πεπραγμένων ενώ η Τζέσικα Γουάτσον που είναι σήμερα 29 ετών δήλωσε στο ABC News πως μοιάζει με τον απόλυτο σουρεαλισμό να βλέπει την ιστορία της ζωής της μέσω μιας ταινίας σαν αυτή.

Οι περισσότερες ενστάσεις γύρω από την ιστορική ακρίβεια του έργου έχουν να κάνουν με την καταλυτική παρουσία του μέντορα και βασικό υποστηρικτή της Γουάτσον Μπεν Μπράιαντ, ο οποίος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ. Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε κανένας Μπράιαντ στο κατόρθωμα της Γουάτσον και δημιουργήθηκε από τους δημιουργούς του φιλμ μόνο για λόγους εξυπηρέτησης της δραματουργίας. Πάντως η ταινία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και το θέαμα που απεικονίζει είναι εντυπωσιακό με κάποιες σεκάνς αγριεμένης θάλασσας να κόβουν την ανάσα.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…