Tροπολογία για να παίρνουν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Βενιζέλος και Αβραμόπουλος

[…]

Μείζον ηθικό θέμα προκύπτει από τη νέα τροπολογία στο σχέδιο νόμου του ΥΠΟΙΚ για τη φορολογία εισοδήματος, το οποίο προβλέπει ότι χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους θα μπορούν να κάνουν και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αλλά και ο υπουργός Άμυνας, δηλαδή ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μέχρι σήμερα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και βεβαίως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ για τις μετακινήσεις όλων των άλλων στελεχών της κυβέρνησης χρησιμοποιούνταν συμβατικά αεροσκάφη.

Το προκλητικό της όλης υπόθεσης είναι ότι η τροπολογία την οποία υπογράφει ο κ. Αβραμόπουλος ως υπουργός Άμυνας και ο Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών, κατατίθεται μέσα στο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την ακόμη μεγαλύτερη φορολόγηση των ελλήνων πολιτών.

Έτσι, την ώρα που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του (και φυσικά οι κύριοι Βενιζέλος και Αβραμόπουλος) μιλούν για ανάπτυξη και απαιτούν νέες θυσίες, επιβάλλοντας ακόμη σκληρότερα φορολογικά μέτρα, ο Αντιπρόεδρος και ο υπουργός Άμυνας με μια σκανδαλώδη τροπολογία, την οποία επιχειρούν να περάσουν στα “ψιλά”, επιστρέφουν στη χλιδή του πρόσφατου παρελθόντος και προκαλούν ξανά την κοινή γνώμη.

Διαβάστε ΕΔΩ την τροπολογία