Τροπολογία για κατάργηση ΕΝΦΙΑ σε νησιά κάτω των 1000 κατοίκων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για στήριξη της Νησιωτικότητας με πράξεις και από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας τροπολογία για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά κάτω των 1000 κατοίκων, ρύθμιση που αποτέλεσε αντικείμενο των μέτρων ανακούφισης που είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2019 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

nisi

Τροπολογία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης της ΝΔ «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση του ν.4611/2019» η οποία αφορά στην απαλλαγή από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ όλων των μονίμων κατοίκων των νησιών με πληθυσμό κάτω από 1000 κατοίκους.

Σε δηλώσεις του ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, μετά την κατάθεση της τροπολογίας, είπε τα εξής:

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτέλεσε αντικείμενο των μέτρων ανακούφισης που είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2019 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Πολιτική απόφαση που επανέλαβε και από το νησί της Χάλκης. Η πρωτοβουλία να είναι αυτή η πρώτη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποδεικνύει ότι τα ζητήματα της Νησιωτικότητας και της καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής των νησιωτών, εξακολουθούν να είναι θεμελιακά στην ατζέντα του κόμματος, όπως άλλωστε έχει αποδείξει με το έργο που άφησε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια ως Κυβέρνηση.

Περιμένουμε η ΝΔ και το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει δεκτή, χωρίς δεύτερη σκέψη, την εν λόγω ρύθμιση, αποδεικνύοντας και αυτή με τη σειρά της, στην πράξη, τώρα και όχι με προεκλογικές κορώνες, τη μέριμνα της στους ανθρώπους αυτούς που επιμένουν και ζουν στα μικρά και απομονωμένα νησιά της χώρας μας»

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…