Τρομοκρατημένιος

Έχουμε ξαναζήσει κατάπτωση του δημόσιου λόγου. Έχουμε ξαναζήσει πόλωση, διαφθορά και διαπλοκή. Έχουμε ξαναζήσει χαμηλού επιπέδου πολιτικό προσωπικό. Μέχρι και περίοδο Μητσοτάκη είχαμε την ατυχία να έχουμε βιώσει ξανά και τραυματικά για τη χώρα. Ε, αυτό το πράγμα που ζούμε τώρα, ούτε σε σενάριο (αντι)επιστημονικής φαντασίας.

fourthotis maksimou

«Θλιβερό να γίνεται βασικό πολιτικό επιχείρημα από τα χείλη πρώην πρωθυπουργού η trash tv και ο υπόδικος εκπρόσωπος της», έγραψε χθες στο Twitter, o παρουσιαστής του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου, σχετικά με την αναφορά Τσίπρα στον Φουρθιώτη.

Και λίγα είπε ο τηλεοπτικός «συνάδελφος». Απόλυτο δίκιο έχει.

Δεν είναι απλά θλιβερό ένας υπόδικος εκπρόσωπος της trash TV να φτάνει στο σημείο να  γίνεται πολιτικό επιχείρημα από έναν πρώην πρωθυπουργό. Είναι μέρα ντροπής για το κοινοβούλιο, το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία.

Ειδικά όταν την ίδια ημέρα, αυτός ο υπόδικος εκπρόσωπος της trash TV, δημοσιεύει συνομιλίες, μηνύματα και ανταλλαγή βίντεο, με τη μισή –στην κυριολεξία- κυβέρνηση και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς αυτά να διαψεύδονται από πουθενά.

Ειδικά όταν την ίδια ημέρα, ο «νούμερο 2» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο -«μα είναι σοβαρός καθηγητής»- υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, παραδέχεται –ξανά- πως όσα δημοσιεύει ο υπόδικος εκπρόσωπος της trash TV, μπορεί να είναι πραγματικές συνομιλίες, αλλά είναι παράνομο να τα δημοσιεύει.

«Δεν είναι κάθε επικοινωνία, συναλλαγή», είπε ο -«μα είναι σοβαρός καθηγητής»- Γιώργος Γεραπετρίτης, χθες στη Βουλή.

Σαν να είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό να γράφεις στον «μάνατζερ της Τζούλιας», πλέον υπόδικο και φορτωμένο με τον μισό ποινικό κώδικα: «Ελπίζω να είναι όλα καλάΜην τους κάνετε τη χάρη να δειλιάσετε».

Σε «ποιους» να μην κάνει τη χάρη να δειλιάσει ο «αγαπητός Μένιος», όπως τον αποκαλεί σε άλλο μήνυμα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης;

min tous kanete ti

voridis menios

«Καλησπέρα σας. Επικοινώνησα με τον κ. Ρωμανό και μου είπε ότι θα επικοινωνήσει μαζί σας από βδομάδα για να λυθεί η παρεξήγηση», γράφει σε άλλο μήνυμα ο -«μα είναι σοβαρός καθηγητής»- Γιώργος Γεραπετρίτης, στον Μένιο Φουρθιώτη.
Στο πρόσωπο δηλαδή που πριν λίγες μέρες με ανακοίνωσή του, ισχυριζόταν πως «ούτε τον έχω δει, ούτε τον γνωρίζω … Απάντησα σε οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του…».

gerapetritis diamesolavei

«Σας βλέπουμε, οικογενειακά», έγραφε -επίσης απόλυτα φυσιολογικά-, σε μήνυμα στον υπόδικο εκπρόσωπο της trash TV… ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, αφού μάλλον είχε λυθεί η παρεξήγηση με τη διαμεσολάβηση του «σοβαρού κύριου καθηγητή».

romanos oikogeneiaka

Και να ‘ταν μόνο αυτά;

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες του υπόδικου εκπρόσωπου της trash TV, βλέπουμε ονόματα όπως: ΒούλτεψηΜηταράκηςΚαραγκούνηςΣκρέκαςΚυρανάκηςΧαρδαλιάςΣκέρτσος και αρκετές επαφές από το –”Χατζηδάκειο”- υπουργείο Εργασίας.

Ενδεικτικά:

kyranakis1

kyranakis copy copy

mitarakis copy

voultepsi copy

karagkoynis copy

karagkoynis2

skrekas

Ας πάμε όμως πάλι στην αρχή του παρόντος κειμένου.

«Θλιβερό να γίνεται βασικό πολιτικό επιχείρημα από τα χείλη πρώην πρωθυπουργού η trash tv και ο υπόδικος εκπρόσωπος της», έγραψε στο Twitter o παρουσιαστής του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου, σχετικά με την αναφορά Τσίπρα στον Φουρθιώτη.

Ναι, ξανα. Είναι θλιβερό.

Όχι όμως για τους λόγους που ο διασκεδαστής του ΣΚΑΪ φαντάζομαι είχε στο μυαλό του όταν έγραφε με περίσσια σιγουριά και καμάρι την ανάρτησή του.

Υπάρχει κάτι, ακόμα πιο θλιβερό.

Ενώ η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, συνδιαλέγεται με τον υπόδικο εκπρόσωπο της trash TV, o πρωθυπουργός της χώρας, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του από το βήμα της Βουλής, χαρακτηρίζει –χωρίς το θάρρος να κατονομάσει τους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου- τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν και ερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis, ως «υπόκοσμο» και «συμμορία».

Έβγαλε ετυμηγορία, πριν καν (αν) παραπεμφθούν σε δίκη οι δύο δημοσιογράφοι.

Η επιτομή της κατάργησης του τεκμηρίου της αθωότητας

Τόσο τρομοκρατημένιος;

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: 2020mag.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…