Newsroom

Newsroom

Τρομοκρατική ενέργεια εναντίον μουσουλμανικού χώρου προσευχής στην Αθήνα

Βόμβα με καρφιά και βίδες έβαλαν άγνωστοι σε χώρο θρησκευτικής λατρείας. Ανακοίνωση από τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος

272341417 10224517654261615 2541492605631864959 n

Βόμβα «εμπλουτισμένη» με καρφιά και βίδες εξεράγη τα ξημερώματα της Κυριακής στα Πατήσια, έξω από χώρο προσευχής μουσουλμάνων. 

Για τρομοκρατική ενέργεια μιλά η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τα ξημερώματα της 23ης Ιανουαρίου 2022 στην περιοχή των Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας, ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην πόρτα του χώρου προσευχής Μουσουλμάνων. Από καθαρή τύχη οι ζημιές ήταν μόνο υλικές, καθώς σύμφωνα με τις αρχές ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε καρφιά και βίδες ώστε να μπορεί να βλάψει ανθρώπους.

Ο στόχος εμφανώς ήταν ο χώρος προσευχής των μουσουλμάνων, γεγονός που άμεσα καθιστά την έκρηξη αυτή ως τρομοκρατική ενέργεια. Και ως τέτοια θα πρέπει να διερευνηθεί από τις αρχές ώστε να μην ενδώσει η χώρα μας για άλλη μια φορά σε μπαράζ τρομοκρατικών και ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον των Μουσουλμάνων που έχουμε ζήσει στο παρελθόν και δεν περιορίστηκαν μόνο στις υλικές ζημιές.

Καλούμε την Πολιτεία να χειριστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα με τη δέουσα προσοχή καθώς με τέτοιες ενέργειες πλήττεται η κοινωνική συνοχή και το περί δικαίου αίσθημα μεγάλης μερίδας του γενικού πληθυσμού.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης δημοσίευσε φωτογραφία από τον χώρο της έκρξης, σημειώνοντας:

Η έκρηξη έξω από μουσουλμανικό λατρευτικό χώρο στα Πατήσια σήμερα το πρωί δείχνει ότι η ρατσιστική βία είναι παρούσα και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αν ισχύουν οι πληροφορίες για εκρηκτικό μηχανισμό που συνοδεύτηκε από πρόκες, βίδες και μεταλλικα αντικείμενα (παξιμάδια), τότε έχουμε να κάνουμε με μεταφορά στην Ελλάδα της τεχνογνωσίας ναζιστικών οργανώσεων που έδρασαν στη Γερμανία, με πρώτο το NSU, που στοχοποίησε τζαμιά και δολοφόνησε μετανάστες, ανάμεσά τους και τον Έλληνα μετανάστη Θεόδωρο Βουλγαρίδη. Οι αρχές πρέπει σε κάθε περίπτωση να διερευνήσουν την συγκεκριμένη ενέργεια ως τρομοκρατική.

Η στοχοποίηση μουσουλμανικών λατρευτικών χώρων αποτελούσε πρακτική της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, όπως προέκυψε από αποδεικτικό υλικό στη μεγάλη δίκη. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω η τέλεση της συγκεκριμένης εγκληματικής πράξης από ασύλληπτα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ή από πρώην μέλη της που μεταφέρουν σε νέα μορφώματα την τεχνογνωσία της.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης που μεταδίδουν την είδηση της έκρηξης μιλώντας στον τίτλο για “παράνομο” τζαμί καθίστανται θλιβεροί συνεργοί των εγκληματιών που ευθύνονται για την έκρηξη, από την οποία θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν ζωές περαστικών και περιοίκων. Η στοχοποίηση του οποιουδήποτε λατρευτικού χώρου, ανεξαρτήτως θρησκείας και βέβαια ανεξαρτήτως “νομιμότητας” του χώρου, είναι αποτροπιαστική. Η θρησκευτική λατρεία και η προσευχή προϋποθέτουν την ψυχική ηρεμία και την άρση κάθε μηχανισμού άμυνας αυτού που προσεύχεται: γι’ αυτό και μια επίθεση σε έναν λατρευτικό χώρο ενέχει μια ιδιαίτερη ποινική απαξία και τρομοκρατεί το σύνολο του θρησκευόμενου πληθυσμού.

Η ευθύνη της κυβέρνησης και των αρχών να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες αυτής της ενέργειας είναι προφανής και θα τύχει παρατήρησης όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Δηλώνουμε και από εδώ την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες και συνανθρώπους μας μουσουλμανικού θρησκεύματος και τους διαβεβαιώνουμε ότι απέναντι σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση δεν είναι μόνοι.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…