Τρομοκρατική επίθεση Λονδίνο: Τρεις ακόμη συλλήψεις υπόπτων

Η βρετανική αστυνομία, η οποία ερευνά την επίθεση του Σαββάτου στην Γέφυρα του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις ακόμη υπόπτους ενώ το βίντεο με τους αστυνομικούς να σκοτώνουν τους δράστες εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο.

593923c01dc524bf548b470d

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας αντιτρομοκρατίας και ένοπλοι συνάδελφοί τους συνέλαβαν δύο υπόπτους σε δρόμο του Ίλφορντ στο ανατολικό Λονδίνο αργά χθες το βράδυ, ενώ ένας τρίτος συνελήφθη σε γειτονικό σπίτι, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 27 και 29 ετών, κρατούνται με την κατηγορία της προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ ο τρίτος για αδικήματα που συνδέονται με ναρκωτικά.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν όταν τρεις τζιχαντιστές έριξαν το φορτηγό τους πάνω σε πεζούς στην Γέφυρα του Λονδίνου και στη συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρια σε θαμώνες μπαρ και εστιατορίων της περιοχής.

Οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο και στα βρετανικά ΜΜΕ, δείχνει τους δράστες–Κουράμ Μπατ, Ρασίντ Ρεντουέιν και Γιουσέφ Ζάγκμπα–να στριμώχνουν στη γωνία έναν άνδρα και να τον μαχαιρώνουν προτού καταφθάσει η αστυνομία και ανοίξει πυρ εναντίον τους.

Εξάλλου, η εφημερίδα Times έγραψε ότι έχει στην κατοχή της οπτικό υλικό που δείχνει τους δράστες να γελάνε και να αστειεύονται πέντε μέρες πριν από την επίθεση σε συνάντησή τους έξω από το Ummah Fitness Centre, ένα γυμναστήριο του ανατολικού Λονδίνου όπου προπονείτο ο Μπατ.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το γυμναστήριο ανήρτησε ένα σημείωμα στην πόρτα του που έγραφε: “Παρότι ο κ. Μπατ προπονείτο κάποιες φορές εδώ στο γυμναστήριο UFC, δεν τον γνωρίζουμε καλά ούτε είχαμε παρατηρήσει κάτι ανησυχητικό”.

Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 12 συλλήψεις στον απόηχο των επιθέσεων στην Γέφυρα του Λονδίνου αλλά οι περισσότεροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Στο πλαίσιο ξεχωριστής έρευνας, που δεν συνδέεται με την επίθεση του Σαββάτου, οι αρχές συνέλαβαν τρεις άνδρες στο ανατολικό Λονδίνο σήμερα που θεωρήθηκαν ύποπτοι για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…