ΑΛ

Αβραάμ Λαφαζάνης

Τρομοκρατία στα ΜΜΕ

Δημοσιογράφοι σε ρόλο αρχιερέα της διαπλοκής, δημοσιογράφοι πολιτευτές δίχως την αναγκαία δεοντολογία, 3 λίστες Πέτσα στους ιδιοκτήτες των καναλιών από το Μέγαρο Μαξίμου, μηδαμινή παρουσία του δημοκρατικού αντιλόγου. Η ορμπανοποιηση της ελληνικής τηλεόρασης με τον πιο έκδηλο και επώδυνο τρόπο. 

5025177 1

Για άλλη μια φορά ο Κ. Μητσοτάκης ως αόρατος αρχισυντάκτης των καναλιών και εφημερίδων επέλεξε να βάλει χέρι… στη δημόσια τηλεόραση.

Πώς άλλωστε θα μπορούσε να μετριάσει την γκάφα που έκανε στην Ικαρία αν δεν προχωρούσε άμεσα σε φίμωση (και) της δημόσιας τηλεόρασης;

Εδώ βέβαια προκύπτουν ερωτήματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης.

Αρχικά, η ΕΡΤ διαθέτει συνδικαλιστές που 1,5 χρόνο τώρα λειτουργούν ως γραφείο τύπου της κυβέρνησης κάνοντας πολλές φορές τις πάπιες, ας μου επιτρέψετε την έκφραση.

Ένα σημαντικό κομμάτι των εργαζομένων τις ΕΡΤ δέχεται να εφαρμόζει την πολιτική της φίμωσης εις ότι αφορά τον ειδησεογραφικό χρόνο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μόνο και μόνο για να διεκδικήσει μια καλύτερη προαγωγή ή να διατηρήσει ο καθείς τη θέση του που έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένη για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Καμία ουσιαστική λοιπόν αντίδραση από την πλειοψηφία των συνδικαλιστών, καμία θέση υπέρ του δικαίου, καμία ντροπή για την μη δημοσιογραφική δεοντολογία 19 μήνες πλέον.

Εντάξει, θα μου πείτε πως φοβούνται οι εργαζόμενοι την κυβέρνηση καθώς βρίσκονται υπό τη διοικητική επιτήρηση του Μεγάρου Μαξίμου.

Εντούτοις, να σας θυμίσω ότι η διαφορά τους σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα είναι πως αυτοί οι “δημοσιογράφοι” εργάζονται ως έμμισθοι του δημοσίου έχοντας λόγο και φωνή, ασχέτως αν θάβουν τις ειδήσεις κι όσα άλλα φαιδρά διαδραματίζονται καθημερινώς στην ΕΡΤ! 

Δεν τσουβάλιαζω τους πάντες, φυσικά υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες της ενημέρωσης που έβγαλαν το θέμα των κομμένων πλάνων της Ικαρίας στη δημοσιότητα.

Στον αντίποδα τίθεται το ζήτημα της εξυγίανσης της ΕΡΤ κάτι το οποίο δε δύναται να επιτευχθεί από τη σημερινή κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίζεται με μαεστρία το 80% των ΜΜΕ εν Ελλάδι όπως αποκάλυψε η Βελγική τηλεόραση υπέρ του, αποσκοπώντας στη φίμωση της Αντιπολίτευσης συλλήβδην και άρα στην εξαφάνιση της άλλης πλευράς από τα πάνελ των ειδήσεων.

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, ζούμε την ορμπανοποιηση της ελληνικής τηλεόρασης με τον πιο έκδηλο και επώδυνο τρόπο. 

Δημοσιογράφοι σε ρόλο αρχιερέα της διαπλοκής, δημοσιογράφοι πολιτευτές δίχως την αναγκαία δεοντολογία, 3 λίστες Πέτσα στους ιδιοκτήτες των καναλιών από το Μέγαρο Μαξίμου, μηδαμινή παρουσία του δημοκρατικού αντιλόγου.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τη ζοφερή πραγματικότητα στον χώρο των μίντια και έτσι η Αξιωματική Αντιπολίτευση καλείται να προβεί σε δρακόντεια μέτρα προκειμένου να μη γίνουμε Τουρκία… εάν δεν έχουμε ήδη γίνει!

 

* Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός, μέλος συντονιστικού Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Σερρών.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…