«Τρίζει» η δεξιά πολυκατοικία – Ο Μαυρίδης του Liberal «χώνει» στον Μητσοτάκη για την ακροδεξιά κλίκα

«Η ακροδεξιά ατζέντα, κύριε Πρόεδρε, είναι αρκετά ελκυστική για πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι με αυτή ανά χείρας έχουν πιθανότητες να κερδίσουν ψήφους ή ακόμη και ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή»

μητσοτάκης γεωργιάδης

Τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ οριακά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Παρά την προσπάθεια να φανεί το κυβερνητικό κόμμα πιο συμπαγές και μάχιμο από ποτέ, όλα δείχνουν ότι το πουλόβερ έχει εδώ και καιρό αρχίσει «να ξηλώνεται».

Μάλιστα η εσωκομματική κατάσταση της ΝΔ είναι τόσο οξυμένη που μέχρι και ο Θανάσης Μαυρίδης αναγκάστηκε να πάρει θέση, ασκώντας κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο στόχαστρο, του κατά τ’ άλλα υμνητή και μεγαλύτερου φαν του προέδρου, βρέθηκε η ακροδεξιά πτέρυγα του κομμάτος και η ακροδεξιά ρητορική που υιοθετεί η κυβέρνηση. «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…»

Το άρθρο του Θ. Μαυρίδη που δημοσιεύτηκε στο Liberal έχει τον αιχμηρό τίτλο, «Χτίζουν καριέρα με ακροδεξιά ατζέντα» και μέσα σε αυτό ο αρθρογράφος αναφέρει τα εξής αξιοσημείωτα.

 

«Από την άλλη πλευρά, κύριε Πρόεδρε, δεν μπορεί κάποιος να απαγορεύσει στους ανθρώπους να είναι φιλόδοξοι, να προσπαθούν για να ανέλθουν στη ζωή τους. Να κερδίσουν αξιώματα, δημοφιλία. Εμείς οι φιλελεύθεροι λατρεύουμε το κέρδος, την προσπάθεια, την εργασία. Και στην πολιτική, τη φιλοδοξία. Πολιτικός που δεν είναι φιλόδοξος, είναι… ύποπτος για οτιδήποτε. Το θέμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τι μένει ως αποτύπωμα. Τι κερδίζει η κοινωνία από τη φιλοδοξία ενός πολιτικού.

Τον τελευταίο καιρό ακούμε ότι διάφοροι ποντάρουν στο άρμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Επιχειρούν να χτίσουν πολιτική καριέρα, επενδύοντας στον φόβο των Ελλήνων για αυτό που πραγματικά συμβαίνει γύρω μας. Υπάρχουν πολιτικοί που θεωρούν «ποινικό αδίκημα» το να είναι κάποιος μουσουλμάνος. Κι άλλοι που αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά ως φίλοι και εν δυνάμει εκπρόσωποι στην Ελλάδα του Αυστριακού πολιτικού Σεμπάστιαν Κουρτς. Εντάξει, ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει όποιον φίλο θέλει στο εξωτερικό και να ονειρεύεται ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ή ακόμη και να φτιάξει ένα νέο κόμμα. Αρκεί να μην παίζει με το μεταναστευτικό. Και πάλι έχει δικαίωμα, όπως έχουμε κι εμείς δικαίωμα να πάμε απέναντί του.

Η ακροδεξιά ατζέντα, κύριε Πρόεδρε, είναι αρκετά ελκυστική για πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι με αυτή ανά χείρας έχουν πιθανότητες να κερδίσουν ψήφους ή ακόμη και ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που δεν εξαρτάται εκατό τοις εκατό από εσάς. Υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που το καθορίζουν. Αν για παράδειγμα έρθουν μέσα σε ένα μήνα 100.000 μετανάστες και πρόσφυγες από τα 5 εκατομμύρια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία (αριθμός μικρός για τα δεδομένα της Τουρκίας, αλλά μεγάλος για μας), τότε θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα. Ωστόσο, μπορείτε να χτίσετε ένα διαφορετικό σύστημα διαχείρισης από εκείνο που είχε χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κληρονομήσατε. Μπορείτε να κάνετε μια πειστική πρόταση στην ελληνική κοινωνία για το μεταναστευτικό. Μια πρόταση που να στηρίζεται στην κοινή λογική και να διέπεται από τις αρχές του ανθρωπισμού. Διότι αυτή τη στιγμή δεν έχει περάσει στον κόσμο το τι ακριβώς κάνετε ή θέλετε να κάνετε.

Επίσης, υπάρχει κάτι ακόμη, που μπορείτε σίγουρα να κάνετε! Να κόψετε τον αέρα όσων μέσα στο κόμμα σας νομίζουν ότι η Ν.Δ., που στάθηκε όρθια απέναντι στον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα διαδεχτεί στο πάλκο του λαϊκισμού το χρεοκοπημένο πολιτικά κόμμα του κ. Καμμένου. Μπορούν να φτιάξουν ένα ακροδεξιό κόμμα. Δεν είναι και οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν κάτι τέτοιο. Αλλά ας το κάνουν από τώρα. Όχι γεμίζοντας τον σάκο της δημοφιλίας τους μέσα στη Ν.Δ. για να τη χρησιμοποιήσουν αμέσως μετά. Θα είναι και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κοινωνία: ότι η Ν.Δ. δεν έχει σχέση με ακροδεξιές αντιλήψεις.»

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…