Tρίτη και φαρμακερή στο «Stranger things»

Ενα καυτό καλοκαίρι θα μας χαρίσει –αν ισχύουν οι φήμες που κυκλοφορούν– ο τρίτος κύκλος της σειράς του Netflix που κάνει πρεμιέρα στις 4 Ιουλίου. Το στοίχημα των παραγωγών είναι να δείξουν το νέο πρόσωπο του Κακού όσο πιο τρομακτικό γίνεται στα οκτώ καινούργια επεισόδια.

gn gift guide variable c 2x

Τα πυροτεχνήματα της 4ης Ιουλίου έχουν ανάψει από τώρα. Ο τρίτος κύκλος της πιο δημοφιλούς σειράς του Netflix ετοιμάζεται να κάνει ποδαρικό στην εθνική γιορτή των Αμερικανών και να μας χαρίσει, όπως λένε οι φήμες, ένα πολύ καυτό καλοκαίρι.

Οσοι έχουν δει τους δύο πρώτους κύκλους ξέρουν τι να περιμένουν. Μια παρέα από πιτσιρίκια που ζουν στα 80s έρχονται σε επαφή με έναν άλλο κόσμο: υπόγειο, μεταφυσικό, εφιαλτικό. Η αινιγματική Ιλέβεν με τις τηλεπαθητικές –και όχι μόνο– ικανότητες θα συμπορευτεί μαζί τους και θα επιχειρήσει να κλείσει τις πύλες του Κακού που επιτρέπουν στο τρομακτικό Demogorgon (το τέρας με τα τεράστια πλοκάμια) να μπαινοβγαίνει στις δύο παράλληλες πραγματικότητες του upside κόσμου.

Τι έχουμε λοιπόν να περιμένουμε στα νέα επεισόδια που αυτήν τη φορά θα μας ταξιδέψουν στο καλοκαίρι του 1985 και όπως επισημαίνει η διαφημιστική αφίσα είναι «ένα καλοκαίρι που μπορεί να αλλάξει τα πάντα»; Εδώ να πούμε ότι τα νέα επεισόδια είναι μόλις οκτώ, καθώς όπως αναφέρει ο εκ των δημιουργών της σειράς Ματ Ντάφερ «δεν θελήσαμε να ξεχειλώσουμε το στόρι για χάρη της τηλεθέασης. Ο,τι νέο έχουμε να πούμε θα το πούμε συνοπτικά και ουσιαστικά».

Σημείο αναφοράς η Ημέρα Ανεξαρτησίας

Η διαφορά με τους δύο πρώτους κύκλους είναι φανερή με το «καλημέρα». Στον πρώτο κύκλο η δράση λάμβανε χώρα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ τα γεγονότα του δεύτερου διαδραματίζονταν με φόντο την απόλυτα συμβατή γιορτή του Χαλοουίν. Τώρα το σημείο αναφοράς των νέων περιπετειών είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας και ένα πρωτόγνωρο καλοκαίρι που κολλάει πεισματικά στο ιδρωμένο δέρμα των μικρών πρωταγωνιστών.

Εδώ λοιπόν η γραμμική αφήγηση δεν συνεχίζεται από εκεί που μας άφησαν οι τίτλοι τέλους της δεύτερης σεζόν, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο χρονικό άλμα ώστε να μπορέσει να δικαιολογηθεί το μεγάλωμα των παιδιών. Το επίσημο τρέιλερ που κυκλοφόρησε προ ημερών δείχνει αρχικά την ανεμελιά της εποχής και το αίσθημα ανακούφισης από το οριστικό κλείσιμο των λογαριασμών με το Κακό για τους ήρωες. Ακολουθούν οι εορτασμοί της 4ης Ιουλίου στους οποίους όλοι οι πρωταγωνιστές παρακολουθούν εκστασιασμένοι τις πανηγυρικές εκδηλώσεις. Ομως κάποια στιγμή κάνοντας ζουμ το βλέμμα της Ιλέβεν και του Μπιλ παγώνει και μαρτυρά αυτό που μόνο εκείνοι βλέπουν, όταν όλοι οι άλλοι συνεχίζουν να κουνάνε σημαιάκια. Τα πλοκάμια του Demogorgon εμφανίζονται ξανά. Η επιστροφή του τρόμου είναι γεγονός.

Oι συνδημιουργοί της σειράς, τα αδέρφια Νταφ, που κατάφεραν να μας ταξιδέψουν στα 80s της αθωότητας (λέμε τώρα) χωρίς πολλούς κραδασμούς, αναφέρουν για τη χρονική επιλογή του τρίτου κύκλου: «Θελήσαμε να πάμε όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματική ηλικία των ηρώων καθώς είχε περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το κλείσιμο των προηγούμενων γυρισμάτων, αλλά για τις ανάγκες του σεναρίου συμβιβαστήκαμε με μικρότερη χρονική απόσταση. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία γεγονότα συνέβησαν την Πρωτοχρονιά ενώ τώρα συναντάμε τους πρωταγωνιστές έξι μήνες αργότερα».

Ενισχύονται κάποιοι δεύτεροι ρόλοι

Μεγάλο μέρος της δράσης συντελείται στους εσωτερικούς χώρους ενός τεράστιου Starcourt Mall (άλλο ένα σήμα κατατεθέν της εποχής) όπου ο κόσμος συρρέει για να δει ταινίες και να διασκεδάσει, κάποιοι δεύτεροι ρόλοι ενισχύονται –η μικρή Ερικα, αδερφή του Λούκας, δεν λέει πλέον μόνο ατάκες που εξοργίζουν τον αδερφό της– και τα ερωτικά ειδύλλια πυκνώνουν όσο ανεβαίνει η λίμπιντο των νεαρών εφήβων.

Αυτά όμως είναι από αναμενόμενα έως προβλέψιμα μέχρι έναν βαθμό. Το μεγάλο στοίχημα για τους παραγωγούς είναι να δείξουν ακόμη πιο τρομακτικό το νέο πρόσωπο του Κακού. Η Ιλέβεν και η παρέα της έρχονται αντιμέτωποι με νέα μυστήρια (η φράση «when blue and yellow meet in the West» που εμφανίζεται σε μια οθόνη υπολογιστή), απόκρυφα πλάσματα που κατοικούν στα παράλληλα σύμπαντα της σειράς, καθώς και κάποιες απρόσμενες συναντήσεις που «θα οδηγήσουν τη σειρά παρά το ψυχαγωγικό, ανάλαφρο και κάπως κωμικό ύφος των πρώτων επεισοδίων σε πιο σκοτεινά και ανατριχιαστικά μονοπάτια», όπως λέει ο Ρος Ντάφι, που ομολογεί ότι οδηγός τους για να αποδώσουν τον τρόμο της νέας σειράς ήταν το σινεμά του Ρομέρο και του Κρόνενμπεργκ αλλά και η «Απειλή» του Κάρπεντερ. Φυσικά το Mind Flayer που κινεί τις δυνάμεις στο Upside Down έχει να αποκαλύψει μερικά ακόμη όπλα του.

Τέλος, σε επίπεδο πλοκής να αναφέρουμε ότι θα εμφανιστούν και άλλοι άνθρωποι-αριθμοί των πειραμάτων από τα οποία επιβίωσε η Ιλέβεν (στον δεύτερο κύκλο γνωρίσαμε την Εϊτ), ενώ στο καστ θα προστεθούν δύο νέα πρόσωπα: οι Κάρι Ελγουις («The princess bride») και Τζέικ Μπιούσι («Οι ήρωες με τα κολάν»). Είπαμε, ο νέος κύκλος θα έχει περισσότερο χιούμορ κι αυτό μόνο καλό ακούγεται.

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…