Τρίτη δικογραφία κατά Φουρθιώτη για την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ

Και τρίτη δικογραφία, σχηματίστηκε στη Δικαιοσύνη για το Μένιο Φουρθιώτη, αυτή τη φορά, σχετικά με την παρουσίαση του εαυτού του ως μέλος της Ένωσης Συντακτών επικαλούμενος τη… «δημοσιογραφική» του ιδιότητα.

NewsRoom 08/04/2021 | 20:08

Ο ίδιος όπως είχε επισημάνει το Documento, κατείχε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ αλλά και πλαστό δελτίο διαπίστευσης σε υπουργείο.

Έτσι μετά από καταγγελία του μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Βότσκαρη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη ενδεχόμενων αξιοποίνων πράξεων όπως πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ανέθεσε την έρευνα στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο στον οποίο θα διαβιβαστεί και η σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών στην οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας μάλιστα την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Ο παρουσιαστής φέρεται μέσω της πλαστής ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ να είχε πετύχει να κατέχει πλαστό δελτίο διαπίστευσης, ώστε να μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπουργεία.

Αργά το μεσημέρι έφθασε στην εισαγγελία ο φάκελος από τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα. Στον φάκελο περιλαμβάνονται έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης ώστε να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να του χορηγηθεί σχετική άδεια ως κοινοβουλευτικό συντάκτη.  Ο φάκελος από την Βουλή θα συσχετιστεί συσχετιστεί με την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ στην ίδια δικογραφία.