«Τρικυμία» στο ΠΑΣΟΚ: Ανταρσία και από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Μετά τη Νάντια Γιαννακοπούλου και ο αντιπρόεδρος της Βουλής υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ρήγμα φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προεξοφλεί στην τελευταία του τοποθέτηση την καταψήφισή του. Συγκεκριμένα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος διευρύνει το ρήγμα που άνοιξε πριν λίγες ημέρες η Νάντια Γιαννακοπούλου και τάσσεται και ο ίδιος υπέρ της θεσμοθέτησης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστημίων, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την θέση του κ. Ανδρουλάκη για το λεγόμενο «Σκανδιναβικό μοντέλο».

«Η κοινοβουλευτική μας ομάδα το 2019, στη διαδικασία της αναθεώρησης, συμφώνησε στην ίδρυση Πανεπιστημίων μη κρατικών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την προϋπόθεση την αλλαγή του άρθρου 16. Είναι μια αλλαγή που έχει καθυστερήσει», αναφέρει με έμφαση ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα «Στο Καρφί».

«Σε ότι αφορά στα περί Σκανδιναβικού μοντέλου, το άκουσα για πρώτη φορά σε εκδήλωση στο «Κάραβελ», δηλώνει χαρακτηριστικά «καρφώνοντας» τον κ. Ανδρουλάκη για την απόφασή του να καταψηφίσει το Ν/Σ, παρά την διακηρυγμένη θέση του κόμματος υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ και χωρίς να προηγηθεί εσωκομματικός διάλογος.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ζητεί τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας («αναμένω να συζητήσουμε και εντός Κ.Ο. για να τοποθετηθώ», σημειώνει) και προτείνει, ακόμη και στο παρά πέντε της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, να ξεκινήσει διάλογος του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση προκειμένου το κόμμα του να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…