Newsroom

Newsroom

Τριγμοί στην κυβερνητική συνοχή εν όψει των μέτρων

Λίγες μέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για το νέο πακέτο μέτρων η τρικομματική κυβερνητική συνοχή φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.…

Λίγες μέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για το νέο πακέτο μέτρων η τρικομματική κυβερνητική συνοχή φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Από την μία η ΔΗΜΑΡ, που διαθέτει 17 βουλευτές, επιμένει ότι δεν θα ψηφίσει τις αλλαγές στα εργασιακά, άρα και όλο το νέο πακέτο μέτρων, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε ήδη δύο στελέχη του και 5-6 βουλευτές του δεν προτίθενται να ψηφίσουν τα μέτρα.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει με την κατάθεση των μέτρων και φέρεται να έχει δηλώσει σε συνεργάτες του ότι η κυβέρνηση προχωρά και πως πρέπει όλοι, βουλευτές και κόμματα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωνε χθες ότι «το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αναλάβει όχι μόνο την ευθύνη που του αναλογεί ιστορικά για την πορεία του τόπου, αλλά και την ευθύνη άλλων που κρύβονται ή έστω κρύφτηκαν σε προηγούμενες φάσεις πίσω από το ΠΑΣΟΚ».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει παράρτημα της ευρύτερης κεντροδεξιάς», δήλωσε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία χθες με επιστολή της προς κ. Βενιζέλο γνωστοποίησε ότι αποχωρεί επειδή διαφωνεί απόλυτα με τα μέτρα, τη στάση του ΠΑΣΟΚ και τις εσωκομματικές εξελίξεις.