Τριανταφυλλίδης: "Εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον να αφεθεί η FYROM στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας;"

«Όλοι πρέπει να ακούσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί βάζει τα πράγματα σε μία σειρά. Μιλάει για σλαβικό έθνος, λέει δηλαδή δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, είναι σλαβικός ο γείτων λαός και κάτι άλλο» είπε χτες στον ΣΚΑΪ για το ονοματολογικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

5b460d4c1dc524c92d8b4639

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο επικαλούμαι, όχι μόνο για τη βαθιά νομική του γνώμη και τη βαθιά αίσθηση του εθνικού καθήκοντος, που μπορεί να τα συγκεράζει όλα αυτά και να τα εκφράζει με απόλυτα πετυχημένο τρόπο, ούτε να κρυφτώ πίσω από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Το κάνω γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος σηματοδοτεί και είναι το σημείο αναφοράς της ενότητας, πάνω απ’ όλα της ενότητας, γιατί πάνω απ’ όλα, από εσάς, από μένα, από τους τηλεθεατές, όλοι μαζί, είναι η πατρίδα μας και το λέω αυτό γιατί με τέτοιου είδους αναφορές “πουλήσατε προδώσατε”, “πουλήσατε προδώσατε το παν”, εγώ καταλαβαίνω την αντιπολίτευση που θέλει να γίνει συμπολίτευση, που θέλει να γίνει κυβέρνηση αλλά όχι όμως πάση θυσία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως πρόσθεσε μετέπειτα: «Ελάτε να περπατήσουμε τον δρόμο που μας ενώνει και όχι τον δρόμο που μας χωρίζει. Τι είπε για το μείζον εθνικό θέμα ο Προκόπης Παυλόπουλος; Ότι η συμφωνία των Πρεσπών για όποιον την διαβάσει όμως, όχι που αφήνεται σε κραυγές, σε ιαχές και σε συνθήματα και όχι σε αυτούς οι οποίοι χρησιμοποιούν το Μακεδονικό, που το ανακάλυψαν 35 χρόνια μετά, αφού το χειρίστηκαν 17 κυβερνήσεις, 27 υπουργοί εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ως όχημα για να ρίξουν τον Τσίπρα και να ρίξουν την κυβέρνηση. Τι είπε ο νουνεχής, ο νομομαθής Προκόπης Παυλόπουλος; Είπε ότι πρώτον η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία αρχή. Δεύτερον, αποδέχτηκαν οι γείτονες ότι είναι Σλάβοι, είναι σλαβικός λαός, είναι σλαβική η γλώσσα και αποκάλυψε αν θέλετε αυτό που δεν διαβάστηκε. Στο 1.3.δ λέει “οι όροι Μακεδονία και Μακεδόνας έχουν την έννοια που αποδίδεται στο άρθρο 7 της συμφωνίας. Τι λέει το άρθρο 7 της συμφωνίας; ¨ότι όλος ο αρχαίος Μακεδονικός πολιτισμός είναι ελληνικός πολιτισμός και αυτό γίνεται με την υπογραφή της άλλης πλευράς. Αυτό δεν πρέπει να το πούμε πριν διαφωνήσουμε για το ότι θα είναι καλύτερη η πολύ καλύτερη η συμφωνία;»

Και κατέληξε λέγοντας ο κ. Τριανταφυλλίδης: «Όλοι πρέπει να ακούσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί βάζει τα πράγματα σε μία σειρά. Μιλάει για σλαβικό έθνος, λέει δηλαδή δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, είναι σλαβικός ο γείτων λαός και κάτι άλλο. Να ρωτήσω έτσι για προβληματισμό. Εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον να αφεθεί η FYROM στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας; Αυτό για homework».

Δείτε το βίντεο:


Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…