Newsroom

Newsroom

Τριάντα λεπτά κράτησε η πρώτη συνάντηση Συριακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη συναντήθηκαν σήμερα Σάββατο, για πρώτη φορά στην ίδια αίθουσα, οι αντιπροσωπείες του καθεστώτος και…

lakhdarbrahimi

Στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη συναντήθηκαν σήμερα Σάββατο, για πρώτη φορά στην ίδια αίθουσα, οι αντιπροσωπείες του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης της Συρίας, με στόχο την επίλυση της εμφύλιας σύρραξης που σπαράσσει τη Συρία, έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 130.000 ανθρώπους.
Η συνάντηση διήρκεσε λιγότερο από 30 λεπτά, μετά από δύο ημέρες προεργασίας. Ο μόνος που μίλησε κατά ήταν ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, Λακντάρ Μπαρχίμι, όπως δήλωσε μέλος της αποστολής της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Μπραχίμι εξήγησε στις δύο πλευρές πως θα ακολουθήσουν δύο ημέρες συνομιλιών που θα έχουν ως στόχο τη λύση πολιορκιών κατοικημένων περιοχών, τοπικές εκεχειρίες, και πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στις χτυπημένες ζώνες. Προσέθεσε ωστόσο πως ο βασικός άξονας περαιτέρω διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είναι η επίλυση της κρίσης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο αντιπροσωπείες βγήκαν από την αίθουσα από διαφορετικές πόρτες και κατευθύνθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. skai