Τρία τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ που αποκάλεσαν τον Παύλο «διάδοχο του ελληνικού στέμματος» – Σιγή από την κυβέρνηση

«His Royal WHAT???»

Τρία είναι μέχρι στιγμής τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ που αποκάλεσαν τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο, ως «διάδοχο του ελληνικού στέμματος» και «αυτού εξοχότητα».

Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε χθες από το BBC, ενώ το «φαινόμενο» συνέχισαν με συνεντεύξεις τους το Channel 4 και το CNN.

O Παύλος, γιος του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας της Δανίας, και τρίτος ξάδερφος της βασίλισσας Ελισάβετ, κλήθηκε από το κρατικό κανάλι της Βρετανίας για να μιλήσει για την Ελισάβετ, την οποία χαρακτήρισε «έναν από τους πιο υπέροχους ανθρώπους» που έχει γνωρίσει. H δημοσιογράφος, καλωσορίζοντας τον Παύλο ανέφερε ότι είναι γιος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας, ωστόσο το λεγόμενο «σούπερ» χαρακτήριζε τον Παύλο ως «Αυτού Εξοχότητα» (His Royal Highness) και «διάδοχο του ελληνικού στεμματος».

Τη συνέχεια έκανε το βρετανικό Channel 4, που χωρίς περαιτέρω επεξηγήσεις αναγόρευσε τον Παύλο σε «Πρίγκιπα της Ελλάδος» και τον ρώτησε για τις εμπειρίες του από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Παράλληλα, η δημοσιογράφος έσπευσε να τον βάλει σε θέση… παράγοντα, ρωτώντας τον τη γνώμη του για την επιστροφή των Ελγίνειων μαρμάρων στην Ελλάδα καθώς και το αν θα παρέμβει στη νέα βρετανή πρωθυπουργό ώστε αυτό να συμβεί.

Ο Παύλος έκλεισε την τηλεοπτική παρέλασή του με μια συνέντευξη στο CNN, όπου επίσης αναγορεύτηκε σε πρίγκιπα και διάδοχο του ελληνικού στέμματος. Αναφερόμενος στον βασιλιά Κάρολο ΙΙΙ, ο Παύλος υπονόησε ότι καταλαβαίνει το βάρος της θέσης του αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «αναγνώρισε τη μοναδική θέση του να είναι κανείς διάδοχος». «Αυτό που περιμένεις όλη σου τη ζωή είναι επίσης η πιο θλιβερή ημέρα της ζωής σου», δήλωσε σχετικά.

Φυσικά το ζήτημα απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό τους έλληνες χρήστες του διαδικτύου, με τα διεθνή ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που διενήργησαν τις συνεντεύξεις με τον Παύλο να δέχονται κατά χιλιάδες τα οργισμένα μηνύματα που τους καλούσαν να ανασκευάσουν καθώς δεν υπάρχει ελληνικό στέμμα και δεν υπάρχει βασιλιάς ώστε να τον διαδεχθεί ο Παύλος. Ωστόσο, ούτε τα κανάλια, ούτε οι δημοσιογράφοι προχώρησαν μέχρι αυτή την ώρα σε κάποια επανόρθωση.

Από την άλλη, ηχηρή είναι η σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης που δεν έχει αντιδράσει για το ζήτημα της αμφισβήτησης της πολιτειακής κατάστασης της χώρας. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε εκφράσει επισήμως έντονες διαφωνίες όταν τα διεθνή ΜΜΕ την επέκριναν για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, τα pushbacks και την ελευθερία του Τύπου, δε βρήκε τίποτα να πει για το ότι ένας άνθρωπος που συνεδέεται συγγενικά με τον τελευταίο βασιλιά της Ελλάδος, εμφανίζεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη ώς… «διάδοχος» ενός στέμματος που δεν υπάρχει.

Η Μαχσά Αμινί πέθανε μετά από «χτύπημα με κλομπ στο κεφάλι», λέει συγγενής της – «Ο θάνατος της άνοιξε τις πύλες της λαϊκής οργής»

Η Μαχσά Αμινί πέθανε μετά από «χτύπημα με κλομπ στο κεφάλι», λέει συγγενής της – «Ο θάνατος της άνοιξε τις πύλες της λαϊκής οργής»

«Όταν τη χτύπησαν στο κεφάλι με το κλομπ, έχασε τις αισθήσεις της. Ένας από τους…

Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνειούπολη: «Να απαντήσει τώρα η αστυνομία για το φαρ – ουέστ στις εστίες»

Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνειούπολη: «Να απαντήσει τώρα η αστυνομία για το φαρ – ουέστ στις εστίες»

Ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μιλά στο Κουτί της Πανδώρας και ζητά από την αστυνομία…

Αφιέρωμα στο Αντιστασιακό τραγούδι – Aπο την Εθνική Αντίσταση και τους Λαμπράκηδες μέχρι σήμερα

Αφιέρωμα στο Αντιστασιακό τραγούδι – Aπο την Εθνική Αντίσταση και τους Λαμπράκηδες μέχρι σήμερα

Τραγούδια που σημάδεψαν τους αγώνες του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, ειρήνη και δικαιοσύνη.