Newsroom

Newsroom

Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα – Έφτασε και στην Αθήνα ο ιός

Θετικός στον κορονοϊό Covid-19 βρέθηκε ο γιός της 38χρονης που διαγνώστηκε χθες ως το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα μας και μια ακόμα γυναίκα. Απολυμαίνεται το σχολείου του μαθητή στη Θεσσαλονίκη.

AP Coronavirus 0 3

Θετικός στον κορονοϊό Covid-19 να βρέθηκε ο γιός της 38χρονης που διαγνώστηκε χθες ως το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα μας, και μια ακόμη γυναίκα που βρισκόταν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί της πήγε την Δευτέρα και την Τρίτη κανονικά στο σχολείο. Την Τετάρτη δεν πήγε και σήμερα το σχολείο είναι κλειστό για προληπτικούς λόγους, ενώ απολυμαίνεται από τις αρχές.

Το παιδί νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου βρίσκεται και η μητέρα του. Μέχρι αυτή τη στιγμή και οι δύο φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση και τα συμπτώματα να είναι σε αυτή τη φάση ήπια.

Η 38χρονη γυναίκα επέστρεψε την Κυριακή από το Μιλάνο της Ιταλίας το οποίο έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τον ιό με αρκετά κρούσματα. Για την αποφυγή της διασποράς του ιού εντοπίστηκαν οι επιβάτες της πτήσης που κάθονταν δύο σειρές μπροστά, πίσω, δεξιά και αριστερά από την 38χρονη που διαγνώστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στο Αττικό το τρίτο κρούσμα του κορονοϊού 

Στο νοσοκομείο Αττικό, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, μεταφέρεται η νεαρή γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό στην Αθήνα.

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Εργαζόμενη της τράπεζας Πειραιώς και σύζυγος στελέχους ναυτιλιακής το τρίτο θύμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρίτο θύμα του κορονοϊού  και το πρώτο που παρουσιάστηκε στην Αθήνα είναι εργαζόμενη της τράπεζας Πειραιώς και σύζυγος στελέχους ναυτιλιακής.

Η 40χρονη είχε πάει ταξίδι στο Μιλάνο και όταν επέστρεψε παρουσίασε συμπτώματα τα οποία από το νοσοκομείο Αττικόν διαγνώστηκαν ως κορονοϊός.

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορονοϊό.

Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα

Σε αυτό το πλαίσιο, τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Τα νοσοκομεία αναφοράς

Το υπουργείο Υγείας έχει από μέρες ανακοινώσει ότι τα νοσοκομεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσματα του νέου κορονοϊού, ενώ με ανακοίνωσή του πληροφόρησε τους πολίτες για το πού να απευθυνθούν αν παρατηρήσουν ύποπτα συμπτώματα και έχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Σε ποια νοσοκομεία μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες;

Νοσοκομεία αναφοράς ανά Υγειονομική Περιφέρεια ορίστηκαν τα εξής:

1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»

2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»

3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»

5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας

6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,

Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων

7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

Όλα τα νοσοκομεία αναφοράς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχουν επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Οι συναρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ) βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα επικαιροποιούν το σχέδιο δράσης σε τακτική βάση.

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

603

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

Όσα είπε η δικηγόρος της αδελφής του θύματος Κική Πακιρτζίδου - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.