Newsroom

Newsroom

Tρια αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο για 30 χιλιόμετρα μέτωπο φωτιάς

Κραυγή αγωνίας από τους πολίτες και τις δημοτικές αρχές

5353201 2

Πολύ δύσκολες στιγμές ζουν τις τελευταίες στιγμές οι κάτοικοι στις Ροβιές. Οι Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους και τους τουρίστες να συγκεντρωθούν στην παραλία, καθώς ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς έρχεται από τη βόρεια πλευρά με φλόγες που ξεπερνούν και τα 20 μέτρα μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Τρίτη στην Λίμνη Ευβοίας, εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια κάνοντας έκκληση στην Πολιτεία για ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων, ενώ ορισμένοι καταγγέλλουν πως εντελώς αβοήθητοι χωρίς πυροσβεστικά αεροσκάφη ενώ οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις δύσβατες περιοχές.

Πολλά τα μέτωπα

Εκτός από τις Ροβιές η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στο χωριό Κουρκουλοί και κατευθύνεται πλέον προς Σκεπαστή, ενώ το άλλο μέτωπο σταμάτησε λίγο πριν το Μοναστήρι του Οσίου Δαυΐδ. ‘Αλλο μέτωπο είναι στη Δαμιά, ενώ υπάρχει ένα ακόμη μέτωπο στο Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαυΐδ.

«Εκλιπαρούμε την Πολιτεία για άμεση ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές», τονίζει δε δραματικούς τόνους ο δήμαρχος Λίμνης, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, χαρακτηρίζοντας «απελπιστική» την κατάσταση.

Στις Ροβιές βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός ο οποίος χαρακτηρίζει την κατάσταση «πολύ δραματική» και όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ «η φωτιά είναι μία ανάσα από τα σπίτια του χωριού και έχουμε υποχρέωση να σώσουμε του ανθρώπους πρώτα απ΄ όλα».

Τουλάχιστον 150 καμένα σπίτια και 30.000 στρέμματα γης

Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Μαντουδίου Αργύρης Λιάσκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως έχουν καεί τουλάχιστον 150 σπίτια και πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» και ότι «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη».

Συγκλονιστική είναι και η έκκληση του δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη προς την πολιτεία. Ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση για άμεση ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων ώστε να μην θρηνήσουμε καμία ανθρώπινη ζώη.

Η απάντηση του επιτελικού κράτους: 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο για 30 χιλιόμετρα πύρινο μέτωπο

Την ίδια στιγμή που οι στιγμές είναι πραγματικά δραματικές τόσο για τους κατοίκους των περιοχών όσο και για τις περιουσίες αυτών αλλά και για τα δάση που καίει η πυρκαγιά, το επιτελικό κράτος έχει στείλει μόλις 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο, παρά και τις συνεχείς εκκλήσεις για ενίσχυση των δυνάμεων από τους κατοίκους και τις δημοτικές αρχές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, το πύρινο μέτωπο υπολογίζεται στα 30 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στο Newsit.gr  ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, απευθύνει σπαρακτική έκκληση για ενίσχυση των δυνάμεων. «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση! Καίγεται αυτή την στιγμή το 1/3 του δήμου! Τα μέσα είναι λιγοστά! Έχουν εκκενωθεί 10 χωριά και θα εκκενωθούν και άλλα», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του, ενώ ο Αργύρης Λιάσκος, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαντουδίου-Λίμνης δήλωσε ότι «Είμαστε εγκλωβισμένοι στις Ροβιές! Δεν μπορούμε να γυρίσουμε. Βάλαμε σε ferry boat κατοίκους και τους στείλαμε να πάνε προς την Ιστιαία! Η φωτιά είναι μέσα στις Ροβιές. Έχουμε εκκενώσει την περιοχή. Εμείς και η πυροσβεστική είμαστε εδώ, κάνουμε ότι μπορούμε. Και εθελοντές μαζί. Η κατάσταση είναι τραγική»,

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…