ΧΑ

Χρήστος Αβραμίδης

Τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη 40 μέρες μετά τα Τέμπη: Ποια τηλεδιοίκηση; Δε φτιάξαν ούτε τις τουαλέτες

Είχαν μονάχα μια δουλειά...

5841369

Πέρασαν πάνω από 40 μέρες απ’το το πολύνεκρο δυστύχημα. Εκατομμύρια λέξεις γράφτηκαν και η κυβέρνηση υποσχέθηκε ασφάλεια σε όλες τις πτώσεις. Για παραπάνω από έναν μήνα τα τρένα δεν κυκλοφορούσαν και αυτοί σε Hellenic Train & ΟΣΕ είχαν μονάχα μια δουλειά. Να φτιάξουν λίγο την κατάσταση. Σε 40+ μέρες δε θα περίμενε κάποιος να εγκατασταθεί η τηλεδιοίκηση, η φωτοσήμανση κτλ, αλλά τουλάχιστον να επιδιορθωθούν κάποιες απ’τις υποδομές των σιδηρόδρομων. Όμως και η τελευταία λεπτομέρεια μαρτυράει εγκατάλειψη.

Κυλιόμενες σκάλες και ασανσέρ χαλασμένα στον σταθμό Λαρίσης, ενώ μέσα στο τραίνο, κάποιες τουαλέτες είναι τελείως χαλασμένες και σε τουαλέτες αναπήρων δεν κλείνει καν η πόρτα. Δηλαδή αν θέλει κάποιο άτομο με αναπηρία να πάει στην μοναδική κατάλληλη τουαλέτα, θα το βλέπουν όσοι περνούν από τον διάδρομο.

Και αν οι υπεύθυνοι δε δίνουν δεκάρα (κυριολεκτικά) για να φτιάξει μια πόρτα και ένα ασανσέρ που μπορούν να τα προσέξουν όλοι, τότε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται πραγματικά τα πιο ακριβά και ειδικά συστήματα ασφαλείας που δεν μπορούμε να ελέγξουμε εμείς οι απλοί πολίτες; Ας συμφωνήσουμε ότι τουλάχιστον για αυτά δεν φταίει ο σταθμάρχης.

Για να μην είμαστε άδικοι, όμως, δεν είναι όλα εγκαταλελειμμένα στα τρένα. Τα συστήματα ελέγχου εισιτηρίων είναι υπερσύγχρονα με ειδικό μηχάνημα που σκανάρει το bar code και ειδική εφαρμογή για να τους αφήνεις τα λεφτά σου με μεγαλύτερη ευκολία. Προτεραιότητες είναι αυτές. Οι υπεύθυνοι, βέβαια έδειξαν μέριμνα και για δύο ακόμα εργασίες, προφανέστατα αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία των σιδηροδρόμων. Μετακίνησαν τα λουλούδια και τα κεράκια των νεκρών, για να μπορεί να δουλεύει απρόσκοπτα το γκισέ. Συμβολικό.

IMG 20230407 161125

Υπάρχει και μία ακόμα εικόνα, όμως που συναντά κανείς φτάνοντας στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. «Τα πλούτη τους, το αίμα μας» γράφει η είσοδος του σταθμού. Οι αρχές προσπάθησαν να σβήσουν το «αίμα μας», αλλά αυτό το αίμα δε σβήνει τόσο εύκολα.

Σβήνει;

IMG 20230410 100044

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

βεγγαλικα πάρνηθα

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

Νέες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από την Πάρνηθα, οι οποίες δείχνουν ασυνείδητους να συνεχίζουν απτόητοι…