Newsroom

Newsroom

Τρέμει ο Κάμερον την ανεξαρτησία της Σκωτίας: "Μην κάνετε ένα άλμα στο άγνωστο"

Να μην κάνουν ένα «άλμα στο άγνωστο», ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου, κάλεσε τους…

cameron 0

Να μην κάνουν ένα «άλμα στο άγνωστο», ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου, κάλεσε τους Σκωτσέζους ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια χώρα πολύτιμη και ιδιαίτερη. Αυτό είναι που διακυβεύεται. Συνεπώς ας μην αφήσουμε καμιά αμφιβολία στους Σκοτσέζους: θέλουμε απελπισμένα να μείνετε, δεν θέλουμε να διαλυθεί αυτή η οικογένεια εθνών», γράφει στην Daily Mail ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Αν το Ηνωμένο Βασίλειο διαλυθεί, διαλύεται για πάντα. Η επιλογή που σας προσφέρεται είναι συνεπώς ξεκάθαρη: ένα άλμα στο άγνωστο με το ‘ναι’ ή ένα καλύτερο μέλλον για τη Σκωτία με το ‘όχι’», υπογραμμίζει.

Ο Κάμερον προσθέτει πως ψηφίζοντας «όχι», οι Σκωτσέζοι θα παραμείνουν στην Ένωση, αλλά με ενισχυμένες αρμοδιότητες για τη Βουλή, όσον αφορά στο δανεισμό, τους φόρους και τις δαπάνες.

Η βρετανική κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να αποφύγει την απόσχιση της Σκωτίας, ένα ενδεχόμενο που σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης μπορεί να αναγκάσει ακόμα και σε παραίτηση τον Κάμερον, και οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας εβδομάδας δείχνουν το «ναι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας να ανεβαίνει και να βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα με το «όχι», μετατρέποντας σε θρίλερ το δημοψήφισμα και την πορεία προς αυτό.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…