Τρεις νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν την αντιφατική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνίας από την κυβέρνηση

Μια πρώτη περίεργη εκτίμηση της διαφοράς της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε η δημοσκόπηση της Alco, λίγο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και μετά από την νεα εκλογή προέδρου στην αξιωματική αντιπολίτευση.

δημοσκόπηση

Τρείς δημοσκοπήσεις από Metron Analysis, PULSE και ALCO, εμφανίστηκε ως δια μαγείας ,  αναφορικά όχι τα αποτελέσματα της κυβέρνησης, όσο αφορά την διαχείρηση της κακοκαιρίας Daniel και Elias αλλα για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και την διαφορά με την ΝΔ.

Την αντιφατική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία στο φόντο των μεγάλων φυσικών καταστροφών που φέρνει η κλιματική αλλαγή, αλλά και του συνεχιζόμενου κύματος ακρίβειας, αποτυπώνει η έρευνα Metron Forum 2.0, της εταιρείας Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο δελτίο του MEGA

Δημοσκόπηση PULSE: Φθορά για την κυβέρνηση

Στη δημοσκόπηση καταγράφονται οι απόψεις των πολιτών όσον αφορά στο πολιτικό σκηνικό την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αν και οι περισσότερουν δηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους για τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης. Κάτι περισσότερο από μία μονάδα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη, ενώ η διαφορά με τη ΝΔ καταγράφεται στις 19 μονάδες,, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή τη φορά η αλλαγή ηγεσίας σε ένα κόμμα δεν συνοδεύτηκε από την πρώτη στιγμή από την καλλιέργεια μεγάλων προσδοκιών για την πορεία του.

dimoskopisi4

dimoskopisi5

Για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

dimoskopisi6

dimoskopisi7

 

 

dimoskopisi8

Δημοσκόπηση Alco

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης και στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί διαφορά 17 μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 32,3% έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ, 11,8 του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,7%, οι Σπαρτιάτες με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 5%.

alco1

ALCO2

Στην ερώτηση, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία, ποια θα λέγατε ότι είναι η εικόνα σας για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες απάντησαν: 40% χειρότερη, 17% το ίδιο κακή, 14% καλύτερη, 12% το ίδιο καλή. Ένα ποσοστό 17% απάντησε Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ. Προφανώς η δημοσκόπηση δεν πρέπει να  μέτρησε (;) την μεγάλη και αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για να εκλέξουν νέο αρχηγό. Όπως και για την γενική εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης πριν την εκλογή.

ALCO3

Ως προς τα πού πρέπει να κινηθεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το 56% ζητάει να μετακινηθεί πιο κεντρικά, ενώ το 23% ζητάει πιο αριστερά. Μόλις το 9% ζητάει την ίδια πολιτική. Αντίστοιχα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κατά το 53%, ζητάνε μετακίνηση προς το κέντρο, 34% ζητάει πιο αριστερά και το 6% να παραμείνει ίδια η πολιτική θέση της Κουμουνδούρου.

ALCO5
Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού στην κακοκαιρία Daniel καθώς το 49% απαντά καθόλου, λίγο το 27% αρκετά 19%.

Στο ίδιο ερώτημα σε κατοίκους της Θεσσαλίας που επλήγη περισσότερο, το 72% δηλώνει καθόλου ή λίγο ευχαριστημένοι.

 

 

 

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…