Newsroom

Newsroom

Στήνουν σκηνικό lockdown για το 2022 τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα

Παρότι το απέκλειαν και το απεύχονταν, σήμερα έχουν εξαπολύσει αγώνα για να φτιάξουν κλίμα για τα νέα μέτρα που έρχονται το 2022

5468457 0

Μια σύντομη περιήγηση στις βασικές ειδήσεις της ημέρας θα δημιουργήσει την αίσθηση στον αναγνώστη ότι εδώ και μέρες κυβέρνηση και λοιμοξιολόγοι συζητούν δημόσια για τις πιθανές ημερομηνίες εφαρμογής ενός νέου οριζόντιου lockdown.

Όμως, μέχρι χθες δεν υπήρχε καμία φωνή -ούτε κάποιου πολιτικού ούτε κάποιου ειδικού- που να μιλούσε δημόσια για τη πιθανότητα ενός νέου lockdown για το 2022.

Αντιθέτως, όλοι απέκλειαν και απεύχονταν ένα τέτοιο σενάριο, με τους πιο φιλοκυβερνητικούς να δηλώνουν ότι η κυβέρνηση τα έχει πάει εξαιρετικά σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως σενάριο για εφαρμογή lockdown

Και ξαφνικά, σήμερα, αποφάσισαν να «φτιάξουν το έδαφος» για όποιες αποφάσεις παρθούν με το νέο έτος, ή μάλλον, καλύτερα, να φτιάξουν κλίμα για τις αποφάσεις που θα εισηγηθεί η Νέα Δημοκρατία στην επιτροπή των λοιμοξιολόγων, μιας που η τελευταία φαίνεται να σέρνεται πίσω από τις επιθυμίες και τις προσταγές ενός Πρωθυπουργού που είναι ικανός να αναιρέσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό.

Σαρήγιαννης:  Πρόταση για γενικό lockdown στις 3 Ιανουαρίου

Αιχμή του δόρατος αποτέλεσαν οι ξεκάθαρες δηλώσεις Σαρηγιάννη. Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το καθολικό lockdown εξαιτίας της δυναμικής που αναπτύσσει η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης σήμερα το πρωί στον 102 FM της ΕΡΤ-3, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι το πρόβλημα θα έρθει πολύ γρήγορα και θα είναι πολύ μεγάλο. «Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα, εάν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο» είπε χαρακτηριστικά –και πολύ συγκεκριμένα-, τονίζοντας παράλληλα ότι μιλάει με μεγάλη βεβαιότητα. 

Παγώνη: Πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την «Ο»

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη, της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, η οποία αφού άδειασε τον Πρωθυπουργό για την επιλογή του να ζητήσει 2 self test αντί για rapid test, προχώρησε σε πολύ αυστηρές προειδοποιήσεις σε ότι αφορά τη μετάλλαξη «Ο».

Όπως η ίδια δήλωσε: τα κρούσματα της «Ο» μέχρι τώρα είναι ελάχιστα και μπορούμε να τα ελέγξουμε με περιορισμό της κινητικότητας (με αυστηρά περιοριστικά μέτρα) και μείωση της μεταδοτικότητας (με μέτρα ατομικής προστασίας και τεστ).

Γεωργιάδης: Δεν κάνουμε lockdown γιατί δεν μας δίνει χρήματα η Ε.Ε.

Τέλος, τη μεγάλη ανατροπή έφεραν οι δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη σε σχέση με τα όσα αφήνει η κυβέρνηση κεντρικά να εννοηθούν περί επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας αλλά και σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Μητσοτάκη που πολλάκις έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να επιβληθεί νέο οριζόντιο lockdown.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στα Παραπολιτικά, σημείωσε ότι εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου οριζόντιου lockdown.

Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Εάν τελικά υπάρχει μια πανευρωπαϊκών διαστάσεων πανδημία προφανώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αλλάξει την πολιτική της ως προς τα χρήματα… (…) άμα αλλάξει η πολιτική ως προς τα χρήματα και άμα κάποιος θέλει να σε πληρώνει για να κάθεσαι, όλα γίνονται, όλα είναι ζήτημα χρήματος.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…